La Baia Mare a început numărătoarea inversă pentru lansarea celui mai modern planetariu opto-mecanic din România

21 martie

Nu a fost chiar un parcurs foarte ușor, însă așteptarea se apropie de sfârșit! Din 21 martie 2015, la Baia Mare se deschide pentru public cel mai modern planetariu optico-mecanic din România și nu numai. Claritatea și frumusețea stelelor proiectate prin tehnologia LED în cupola renovată a planetariului băimărean, – ce are acum o capacitate de 45 de locuri și fotolii speciale pentru asigurarea unui câmp vizual extrem de larg, – promit o experiență inegalabilă a unui cer dincolo de superlative și o capacitate de imersiune în tainele cosmosului, dincolo de orice așteptări.

Astăzi pornim numărătoarea inversă și – dacă nu apare nimic neașteptat, pe parcurs – Sâmbătă, 21 martie 2015, începând cu ora 9.00, vă puteți număra printre participanții la primul spectacol de planetariu pentru publicul larg cu noul proiector Zeiss Skymaster ZKP4 LED.

Echipamentul de planetariu a fost achiziționat prin intermediul proiectului pl@NETour (www.planetour.ro), ce vizează modernizarea infrastructurii și crearea unei rețele de turism științific, proiect implementat de Consiliul Județean Maramureș și cofinanțat de Uniunea Europeană.

(Foto: Alexandru Tăbușcă)

Ciprian Crișan

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Bravo baieti !! Abia astept sa vin pe la voi! 🙂

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.