2018 – 2019

ANUARUL DE ASTRONOMIE POPULARĂ AL COMPLEXULUI ASTRONOMIC BAIA MARE

ISSN: 2601 – 4114; ISSN-L: 2601 – 4114

124 pagini; Tipărit la Tipografia Ceconii Baia Mare

Redactor: Ciprian Petru Crișan; Colegiul de Redacție: Ciprian Crișan, Ovidiu Ignat, Ioan Bob, Septimiu Vancea; DTP: Ciprian Crișan.

Este al doilea volum al unui triptic proiectat în 2017 pentru a prezenta diverse aspecte ale activității planetariului băimărean. Tiraj: 1000 exemplare. Fără variantă în format electronic.

2017 – 2018

ANUARUL DE ASTRONOMIE POPULARĂ AL COMPLEXULUI ASTRONOMIC BAIA MARE

ISSN: 2601 – 4114; ISSN-L: 2601 – 4114; 124 pagini; Tipărit la Tipografia Ceconii Baia Mare;

Redactor: Ciprian Petru Crișan; Colegiul de Redacție: Ciprian Crișan, Ovidiu Ignat, Ioan Bob, Mircea Lițe; DTP: Ciprian Crișan.

Realizat printr-un proiect cofinanțat de AFCN scris de Mircea Lițe. Este primul volum al unui triptic proiectat în 2017 pentru a prezenta diverse aspecte ale activității planetariului băimărean. Tiraj: 500 exemplare. Varianta în format electronic: AICI

2017 – MANUAL CU INSTRUCȚIUNI PENTRU GHIDAREA NEVĂZĂTORILOR ÎN  EXPOZIȚIA TACTILĂ ”CERUL ÎN MÂINILE TALE” 

Tipărit la Tipografia Ceconii Baia Mare; 44 pagini;

Redactor: Mircea Lițe.

Broșură cu instrucțiuni și sugestii de lucru cu persoanele ce prezintă deficiențe de vedere sau nevăzătoare, pentru o mai bună înțelegere a primei expoziții astronomice tactile pentru nevăzători.

Realizat printr-un proiect cofinanțat de AFCN scris de Mircea Lițe. Tiraj: 200 exemplare. Varianta în format electronic: AICI

2019 – CALENDARUL MURAL CABM

14 pagini; Tema: Constelațiile ecliptice și comorile lor ascunse. Redactor: Ciprian Crișan; DTP: Ciprian Crișan.  Calendarul mural pentru anul 2019 – realizat în nov.-dec.2018 – tiraj. 200 exemplare, valorifică alternativ informațiile cuprinse în broșura ”Constelațiile ecliptice și comorile lor ascunse. Lucrarea prezintă diferențiat – științific și cultural – din perspectiva astrologiei europene, poziționarea Soarelui în cele 12 sau 13 constelații zodiacale și atașează fiecărei constelații explicată științific, un obiect din cerul de profunzime – care este explicat.

Calendarul mural al anului 2019 este o invitație la cunoaștere și a fost însoțit de un calendar de birou dedicat activităților CABM.

2018 – CALENDARUL MURAL CABM

14 pagini; Tema: Constelațiile ecliptice și comorile lor ascunse. Redactor: Ciprian Crișan; DTP: Ciprian Crișan.  Calendarul mural pentru anul 2018 – realizat în nov.-dec.2017 – tiraj. 200 exemplare.

Calendarul de perete pentru anul 2018, care cuprinde o serie de fotografii uluitoare, de o calitate artistică fără cusur, nu se abate de la această linie tematică, având ca titlu generic ”Simboluri astrale în arhitectura populară din Maramureș”, cu trimitere la titlul unei expoziții de fotografii realizate de artistul fotograf Ilie Tudorel și prezentată pe simezele instituției noastre.

Calendarul cuprinde, bine înțeles, și evenimentele astronomice notabile ale anului 2018.

2016 – CALENDARUL MURAL CABM

14 pagini; Tema: Descoperă cerul

Redactor: Ciprian Crișan; DTP: Ciprian Crișan. 

Calendarul mural pentru anul 2016 – realizat în nov.-dec.2015 – tiraj. 300 exemplare.

Complexul Astronomic Baia Mare anunță ieșirea de sub tipar a noului calendar mural pentru anul 2016, un calendar special cu evenimentele astronomice ale întregului an, cu aducerea în prim-plan a constelațiilor reprezentative, vizibile la anumite date calendaristice.
 
Constelații reprezentative pe cerul de noapte pentru fiecare lună calendaristică.

2016 – SKY READING BOOK

”Ghidul cerului de Noapte”, un manual trilingv (ro-eng-ucr), ce are 44 de pagini cu ilustrații și explicații în detaliu – instrument documentat și publicat sub îngrijirea prof. Ovidiu Ignat – expert tehnic al proiectului, reprezintă una dintre cele mai importante publicații de popularizare a astronomiei realizate vreodată de planetariul băimărean. Tiraj 2000 exemplare. Publicat prin proiectul ENPI HUSKROUA ”Pl@NETour”, co-finanțat de Uniunea Europeană .Consultare articol de fond care prezintă publicația: AICI

 

2012 -PLANISFERĂ CRT – HARTA STELARĂ ”CONSTELAȚII ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE”

Harta Stelară pe care sunt poziționate alături de constelațiile UAI – constelațiile românești tradiționale. Produs al proiectului ”Constelații Românești Tradiționale”, proiect finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, această hartă a întrunit deja multiple aprecieri fiind unul dintre reperele importante ale proiectului nostru. Redactor: Mircea Lițe;  Grafica: Aldmagic.

2011 – BROȘURA ”CONSTELAȚIILE ECLIPTICE ȘI COMORILE LOR ASCUNSE”

Un ghid pragmatic ilustrat al expunerii tematice ”Constelațiile ecliptice și comorile lor ascunse” ce completează proiectul expozițional ”Minerale și Astre” pus în scenă la Muzeul de Mineralogie Baia Mare, cu ocazia inaugurării noului pavilion multifuncțional al muzeului (expoziție deschisă în perioada 22 decembrie 2011 – 10 aprilie 2012).

Redactor: Ciprian Crișan; Varianta electronică

2009 – BROȘURA ”40 DE ANI DE LA INAUGURAREA PLANETARIULUI BAIA MARE”

”1969-2009: 40 de ani de astronomie la Planetariul Baia Mare” este editia cu numarul de aur si cuprinde o serie de articole mai mult decât interesante, referitor la istoria planetariului nostru, istoria din toate timpurile … a planetariilor, o escapadă sub cupola planetariului, prezentarea unei expozitii documentare ce poartă numele primului cosmonaut român, o etalare sugestivă a colecției filatelice Aurel Festilă cu tema ”Omul în spațiul extraterestru” si multe altele pe care va lasam să le descoperiti.

Redactor: Ciprian Crișan; DTP: Ciprian Crișan

Tiraj: 500 ex.

2008 - 2023 MUZEUL DE ȘTIINȚE ASTRONOMICE BAIA MARE II ASTRONOMY SCIENCE MUSEUM II PLANETARIUM
Sari la conținut