SCIENCE SMS – Nebuloasa Vultur și Pilonii Creației – Foto

Nebuloasa Vultur și Pilonii Creației – Foto

Utilizând telescopul de 0,9 metri pe vârful Kitt, din Arizona, astronomii T. A. Rector și B. A. Wolpa au reușit să surprindă această imagine amețitoare a Nebuloasei Vultur. Perspectiva este centrată pe faimoasa structură, denumită ”Pilonii Creației”, surprinsă cu mult timp înainte de telescopul spațial Hubble.

După o privire mai de aproape, se poate observa că zona luminoasă din centru este în fapt o deschidere către un înveliș exterior mult mai mare, constituit în întregime din gaz și praf. În interiorul nebuloasei, noile stele se formează într-un ritm frenetic și apoi sunt încorporate într-un roi stelar deschis de dată recentă.

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.