SCIENCE SMS – BOMBELE ATOMICE DIN ARSENALUL EXISTENT POT FI UTILIZATE PENTRU A DISTRUGE ASTEROIZII PERICULOȘI

BOMBELE ATOMICE DIN ARSENALUL EXISTENT POT FI UTILIZATE PENTRU A DISTRUGE ASTEROIZII PERICULOȘI

La conferința din acest an a NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC – Concepte Avansate INovative), care s-a desfășurat în 6 februarie 2014, cercetătorul Bong Wie, de la Universitatea Iowa a susținut că bombele atomice pot fi utilizate pentru a întâmpina orice amenințare potențială a unui asteroid, chiar dacă vom avea la dispoziție o avertizare cu numai o săptămână înainte.

Expertul a spus audienței că arsenalul nuclear existent este mai mult mai mare decât necesarul gestionării situației unui asteroid potențial periculos. O singură armă atomică ar putea fi suficientă fie pentru a schimba traiectoria unui asteroid, fie pentru a-l distruge complet, informează Space.com. Această abordare survine la aproape un an de la incidentul din orașul rusesc Chelyabinsk, când acesta a fost lovit de un asteroid de 19 metri.

READ MORE

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariu Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.