SCIENCE SMS – BOMBELE ATOMICE DIN ARSENALUL EXISTENT POT FI UTILIZATE PENTRU A DISTRUGE ASTEROIZII PERICULOȘI

BOMBELE ATOMICE DIN ARSENALUL EXISTENT POT FI UTILIZATE PENTRU A DISTRUGE ASTEROIZII PERICULOȘI

La conferința din acest an a NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC – Concepte Avansate INovative), care s-a desfășurat în 6 februarie 2014, cercetătorul Bong Wie, de la Universitatea Iowa a susținut că bombele atomice pot fi utilizate pentru a întâmpina orice amenințare potențială a unui asteroid, chiar dacă vom avea la dispoziție o avertizare cu numai o săptămână înainte.

Expertul a spus audienței că arsenalul nuclear existent este mai mult mai mare decât necesarul gestionării situației unui asteroid potențial periculos. O singură armă atomică ar putea fi suficientă fie pentru a schimba traiectoria unui asteroid, fie pentru a-l distruge complet, informează Space.com. Această abordare survine la aproape un an de la incidentul din orașul rusesc Chelyabinsk, când acesta a fost lovit de un asteroid de 19 metri.

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.