1500 DE VIZITATORI DE NOAPTEA MUZEELOR LA PLANETARIU

Noaptea Muzeelor de la Planetariul Baia Mare a fost o noapte a ”constelațiilor românești tradiționale”. Proiectul cu același nume, finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, a suscitat în această noapte un interes deosebit, iar promisiunea gazdelor de a oferi 2 spectacole în cupolă cu ilustrarea viziunii populare românești asupra constelațiilor emisferei nordice s-a transformat într-o serie aproape de neoprit de solicitări și de spectacole personalizate pe această temă în cupola planetariului. Peste 1.000 de vizitatori au asistat doar în cupola planetariului la conturarea și redescoperirea cerului, așa cum acesta a fost imprimat în conștiința neamului de tradiția populară.

Succesul acestei prezentări a fost dublat de interesul publicului pentru observații astronomice, vizate fiind planetele prezente pe cerul de noapte al Băii Mari, într-o emoție comună care a reușit să spulbere norișorii șugubeți ce au defilat cu câteva ore înainte, dar și de oferta de filme documentare și demonstrații digitale în sala multimedia, unde vizitatorii au putut naviga cu viteze uluitoare prin Universul digital, până la începutul timpului.

În ciuda prezenței voluntarilor, care au ajutat la dirijarea publicului către locurile în care se desfășurau activități, numărul vizitatorilor din Noaptea Muzeelor de la Planetariul Baia Mare a putut fi doar estimat obiectiv la aprox. 1500 de participanți la eveniment, date fiind multiplele locații în municipiu cu organizare de evenimente.

Mulțumim publicului nostru pentru succesul acestui eveniment la Planetariul Baia Mare, primăriei municipiului pentru autobuzul pus la dispoziție în circuit intermuzeal și organizatorului național – Rețeaua Națională a Muzeelor din România – pentru managementul și promovarea în mass-media națională a acestui eveniment.

Foto: Alexandru Tăbușcă

Galeria foto completă va fi postată pe Facebook

Ciprian Crișan
Șef Serviciu – MKPREM

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.