EXPOZIȚIA DIGITALĂ MULTIMEDIA ”CONSTELAȚII ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE” – ITINERATĂ LA MUZEUL ȚĂRII OAȘULUI – DIN NEGREȘTI

Duplexul cultural, început acum ceva vreme, ca o colaborare de succes între artistul fotograf Ilie Tudorel și Complexul Astronomic Baia Mare, manifestare ce prezintă sub același afiș expoziția ”Semnele Ceriului – fotografii de Ilie Tudorel” (simbolistica astrală în arhitectura tradițională românească) și expoziția digitală multimedia ”Constelații Românești Tradiționale”, ajunge la Negrești-Oaș și va celebra deopotrivă ”Ziua Europei” și ”Anul European al Patrimoniului Cultural”.

Manifestarea este organizată de Muzeul Țării Oașului, Complexul Astronomic Baia Mare și Asociația Millenium, fiind susținută de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș. Expoziția duplex va fi vernisată Miercuri, 9 mai 2018, la ora 14.00 – la Galeriile de Artă ”Dr. Mihai Pop” ale Muzeului Țării Oașului.

Cele două expoziții formează un ansamblu unitar, sugerând o viziune populară complexă asupra cerului, articulată în simbolistică, arhetipuri culturale, noțiuni de astronomie practică, povestiri interesante cu caracter etic etc., din care poate fi reconstituită o panoramă incitantă a etosului românesc și a unor componente mai speciale ale patrimoniului cultural material și imaterial.

Ciprian Petru Crișan
Complexul Astronomic Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.