Oferta verii 2010: excursii în multiversuri prin Agentia de Turism Spațial!

În anii 1920 fizicienii descoperă particulele elementare şi cercetează proprietăţile acestora. Electronii însă le rezervă o surpriză: „Când cineva studiază proprietăţile atomilor descoperă că realitatea este mai stranie decât şi-ar fi închipuit oricine. Particulele au într-adevăr posibilitatea, într-un anumit sens, de a se afla simultan în mai multe locuri.” (cf. Alan Guth, profesor la Institutul de Tehnologie (MIT) din Cambridge, Massachusetts, SUA. Aceasta înseamnă că particulele nu există doar în universul nostru, ci apar şi în alte universuri paralele cu al nostru. Alan Guth explică: „În esenţă, tot ceea ce se poate întâmpla se întâmplă într-una dintre alternative, ceea ce înseamnă că suprapus peste universul cunoscut există un univers alternativ, unde Al Gore este preşedinte şi Elvis Presley este încă în viaţă.”

În fiecare zi știri extraordinare din domeniul astronomiei îți sunt aduse la cunoștință. Dar știi oare că acum 400 de ani oamenii credeau că Pământul este static, în centrul Universului, susținut pe niște stâlpi de forță prin grația lui Dumnezeu și tot Universul se rotește în jurul sferei noastre? Sau îți pasă oarecum că la un secol distanță de noi, oamenii credeau că Universul se mărginea la Galaxia noastră Calea Lactee? În fiecare zi poți cunoaște mai mult: alaltăieri a fost descoperită cea mai tânără planetă, într-un sistem cu un soare ce are doar câteva zeci de milioane de ani. Până alaltăieri știința ar fi spus că așa ceva este imposibil! Ieri au fost relevate caracteristicile unui ocean de pe Marte, ce ar fi ocupat peste 30% din suprafața planetei, iar astăzi poți vedea cum arăta planeta Marte cu 3,5 miliarde de ani în urmă!

Dacă îți dorești, însă, mai mult Agenția de Turism Spațial Baia Mare te poate duce într-o clipită pe Lună, pe Marte, în întreg sistemul solar și chiar mai departe … printre stele, la marginea galaxiei, sau dincolo … mult mai departe. Putem cutreiera câte multiversuri doriți!

Excursii prin multiversuri se organizează zilnic la sediul nostru din strada Coșbuc, nr. 16.

Planetariul Baia Mare: ”Știință și spectacol!”

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.