”SAY HELLO TO HUBBLE!” LA PLANETARIUL BAIA MARE DE NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR

Planetariul Baia Mare, departament al Muzeului de Mineralogie Baia Mare, să alătură în 2010 instituţiilor băimărene care vor organiza evenimente dedicate Nopții Europene a Muzeelor (noaptea de 15 spre 16 mai 2010), într-un circuit tematic numit ”Say Hello to Hubble!” care marchează aniversarea a 20 de ani de descoperiri realizate de telescopul spațial Hubble. Noaptea albă de la Planetariul Baia Mare vă va surprinde cu vizionări de filme documentare, vizitarea în avanpremieră a noii expoziții permanente ”Sistemul Solar”, vernisajul printului aniversar și a unei expoziții neconvenționale dedicată telescopului spațial Hubble”, un miniconcert de muzică tânără, observații astronomice, testări ale echipamentelor din astromagazin, prezentări tematice și aceasta nu este totul.

Alături de Observatorul Astronomic ”Vasile Urseanu” din București și Observatorul Astronomic al Universității ”Ștefan Cel Mare”, Planetariul Baia Mare este al treilea centru oficial din România care găzduiește manifestări dedicate aniversării lui Hubble, în colaborare cu centrul educațional al Agenției Spațiale Europene care a furnizat printul și albumul aniversar.

Alături de centrul educațional al Agenției Spațiale Europene, printre colaboratorii noștri locali la organizarea acestui eveniment amintim Palatul Copiilor și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și formația ”Next Generation”.

Programul cultural al Nopții Muzeelor de la Planetariul Baia Mare se va derula  între orele 18.00 – 01.00, cu următoarele puncte cheie: 20.00 – vernisarea printului aniversar; 20.30 miniconcert de muzică tânără; 21.00 Film documentar;  22.00 observații astronomice. Alte momente ale programului se pot constitui în surprize care nu vor fi făcute publice!

Fiecare eveniment, aproape, dintre cele organizate la Planetariul Baia Mare ne poartă gândul și spre fanii noștri care nu ne pot onora cu prezența, așa încât organizăm transmisiuni Live pe Internet. Cele mai importante momente ale Nopții albe de la Planetariu dintre 15 spre 16 mai 2010 vor fi transmise așadar Live! Detalii ale programului de transmisiuni veți găsi pe site-ul nostru!

Ne pregătim și pentru situații neprevăzute și în caz de vreme nefavorabilă, activitățile vor fi adaptate ca atare pentru a vă reţine atenţia până la orele 1.00 ale dimineții!

Planetariul Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.