Planete locuibile? Noile sisteme planetare Kepler în imagini

Dimensiunile relative ale planetelor din zona locuibilă descoperite de misiunea Kepler pe 18 aprilie 2013. De la stânga spre dreapta: Kepler-22b, Kepler-69c, Kepler-62e, Kepler-62f, și comparativ Terra (cu excepția planetei noastre, acestea sunt simulări artistice). Credit: NASA/Ames/JPL-Caltech.

Misiunea Kepler a descoperit două noi sisteme planetare în care aflăm trei planete de tip super-Terra în ”zona locuibilă” (zona de aur), acea zonă în care distanța față de steaua mamă permite temperaturii de la suprafață a unei planete ce o orbitează să poată reține apa în stare lichidă.

Sistemul Kepler-62 are 5 planete: 62b, 62c, 62d, 62e and 62f. Sistemul Kepler-69 are două planete: 69b and 69c.
Kepler-62e, 62f și 69c sunt planete de tip super-Pământuri, ca și mărime.

Noile planete descoperite reașează totalul exo-planetelor confirmate la 861. Conform Laboratorului de Habitabilitate Planetară, acum există nouă lumi potențial locuibile în afara sistemului nostru solar, și alte 18 planete candidate potențial locuibile identificate de Kepler, așteptând confirmarea. În plus, astronomii apreciază că există 25 exo-Luni potențial locuibile.

Aici regăsim parte din imageria (sunt doar conceptualizări artistice), grafici și materiale video utilizate în informarea de presă a noilor descoperiri, precum și unele materiale de la Planetary Habitability Laboratory.

Diagrama oferă comparații ale planetelor din sistemul solar interior cu Kepler-62, un sistem cu cinci planete situat la aproximativ 1.200 de ani lumină de Terra. Image credit: NASA Ames/JPL-Caltech

by NANCY ATKINSON on APRIL 18, 2013
Sursa: UniverseToday.com
Traducere&adaptare: C. Crișan

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.