STARPARTY LA PLANETARIUL BAIA MARE


3 MARTIE 2012. La un ceas târziu al nopții de cleștar, telescoapele s-au întors în ”garaj”, unde vor aștepta următoarea ieșire la rampă …

Planetariul Baia Mare a oferit aseară publicului său observații astronomice gratuite, țintele predilecte fiind planeta Marte, aflată în opoziție, Jupiter, Venus, Luna și … nu numai.

”Expoziția Minerale și Astre. Constelațiile ecliptice și comorile lor ascunse” a fost etalată în sala multifuncțională într-un format mai puțin convențional, iar în cupolă filmele documentare concentrat perspective interesante ale sistemului nostru solar. Peste 250 de persoane s-au mobilizat, în ciuda frigului de afară, a vântului rece și a norilor pufoși și zglobii ce alergau pe cer zburătăciți de Eol și s-au bucurat mai mult sau mai puțin de spectacolul cosmosului.

Vom reveni cu mai multe imagini edificatoare, informații și o știre senzațională legată de un hipermarket din vecinătate, unul dintre cei mai mari poluatori luminoși din cartier, a cărui lipsă de bunăvoință a putut cauza disconfort suplimentar … Vom reveni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s