Haideți să observăm împreună Marte la opoziție

Sâmbătă, 3 martie a.c., Planetariul Baia Mare va organiza o sesiune de observații astronomice. Ținta principală va fi planeta Marte, dar nu vor lipsi de pe cerul serii nici Venus, Jupiter sau Luna.

Marte se află în data de 3 martie la opoziție, (Pământul se află între Soare și Marte) astfel încât distanța dintre cele două planete devine minimă. Opoziţiile planetei Marte se repetă la un interval de 779 de zile, interval care se numeşte perioadă sinodică şi este rezultatul compunerii mişcărilor de revoluţie ale Pământului şi planetei în jurul Soarelui. Distanța dintre Pământ și Marte e cuprinsă între aproximativ 56 de milioane de kilometri și 370 de milioane de kilometri însă în seara de sâmbătă vom putea observa ”planeta roșie” la o distanță de puțin peste 100 de milioane de kilometri.

Așadar, vă așteptăm sâmbătă, 3 martie, între orele 19-24 în curtea Planetariului Baia Mare pentru a ne desfăta privirile cu spectacolul ceresc oferit de câteva dintre planetele Sistemului nostru Solar.

Cer senin!

Ovidiu Ignat

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.