Haideți să observăm împreună Marte la opoziție

 

Sâmbătă, 3 martie a.c., Planetariul Baia Mare va organiza o sesiune de observații astronomice. Ținta principală va fi planeta Marte, dar nu vor lipsi de pe cerul serii nici Venus, Jupiter sau Luna.

Marte se află în data de 3 martie la opoziție, (Pământul se află între Soare și Marte) astfel încât distanța dintre cele două planete devine minimă. Opoziţiile planetei Marte se repetă la un interval de 779 de zile, interval care se numeşte perioadă sinodică şi este rezultatul compunerii mişcărilor de revoluţie ale Pământului şi planetei în jurul Soarelui. Distanța dintre Pământ și Marte e cuprinsă între aproximativ 56 de milioane de kilometri și 370 de milioane de kilometri însă în seara de sâmbătă vom putea observa ”planeta roșie” la o distanță de puțin peste 100 de milioane de kilometri.

Așadar, vă așteptăm sâmbătă, 3 martie, între orele 19-24 în curtea Planetariului Baia Mare pentru a ne desfăta privirile cu spectacolul ceresc oferit de câteva dintre planetele Sistemului nostru Solar.

Cer senin!

Ovidiu Ignat

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.