Astro fan clubul de la Planetariul Baia Mare îți va arăta de ce este captivantă astronomia!

Istoviți de rutina de zi cu zi, elevii mai mici sau mai mari, odată cu intrarea în vacanța de vară, încearcă să-și compună un program cât de cât interesant pentru a-și valoriza timpul liber. Mulți se duc la bunici, sau în tabere ori excursii, își armonizează programul după planurile părinților de concediu și așteaptă cu nerăbdare „concediul la mare”.

Cei care nu au un program bine pus la punct … sunt în căutare de oferte! Fotbal la liber, televiziune cât încape, socializare pe net … browsing și jocuri care mai de care.

Îi așteptăm pe cei micuți și pe cei mari să dea un nou sens … timpului, în vacanța de vară și nu numai! Clubul micului astronom a organizat pentru ei … MAREA EVADARE! Anul acesta … clubul are la dispoziție o recuzită impresionantă de cărți și materiale video, iar astronomia se va învăța pornind de la întrebări fundamentale asupra Universului și asupra existenței vieții pe planeta noastră. Am dedicat tema acestui an … a vacanței la club … căutării vieții extraterestre și diversității modurilor în care aceasta s-ar putea manifesta în Univers. DAR … căutarea vieții extraterestre este doar punctul de plecare! Timp este destul la dispoziție și … dacă întâlnirile oficiale ale clubului sunt miercuri, între orele 10.00 – 12.00, nimic nu îi împiedică pe membrii clubului de a veni la club în fiecare zi, în acest interval orar.

Membrii clubului vor primi legitimații, cu care vor avea acces și la Muzeul de Mineralogie Baia Mare și la sfârșitul vacanței vor putea duce la școală o frumoasă diplomă care să ateste activitățile culturale și științifice extrașcolare.

Anul acesta am pus la dispoziție un spațiu luminos pentru activitățile clubului, nu prea mare, dar amenajat ecologic și permisiv în ce privește (re-)decorarea. Clubul va avea pe ordinea zilei și activități de voluntariat, fiind incluși într-un proiect de sondare a așteptărilor publicului. Vom crea scenarii care îi vor pune pe micii astronomi în situații interesante … uneori decizionale, de a gândi și găsi cele mai bune soluții pentru amenajarea spațiilor libere, pentru interpretarea obiectelor din mai multe perspective și pentru optimizarea strategiilor de comunicare cu publicul.

Motivul pentru care nu au fost puse limite de vârstă, admițându-se chiar posibilitatea creării unor grupe diferite pe clase de vârstă – este intenția de a sonda părerile, dorințele și așteptările publicului față de oferta Planetariului Baia Mare și a Muzeului de Mineralogie.

Dar activitățile la clubul micului astronom vor fi desfășurate într-o manieră interactivă, relaxantă și distractivă! Vom închipui jocuri, vom desena și vom modela, vom lua decizii importante pentru salvarea planetei noastre și – una peste alta – totul va fi GRATIS!

Prof. Ioan Bob, managerul Muzeului de Mineralogie ne-a sugerat că politica cea mai bună pentru dezvoltarea acestui club este participarea gratuită, pentru a nu-i obosi pe membrii de bază de stresul colectării unor sume pentru participare – promițându-ne că ne va pune la dispoziție toate materialele necesare desfășurării activității clubului. Ei bine, o interfață atât de generoasă pusă la dispoziția membrilor clubului este un punct bun de plecare la drum! Așa încât am anulat plata cotizațiilor, precum și data limită a înscrierii membrilor. Astroclubul de la Baia Mare își va extinde activitățile și dincolo de perioada vacanței de vară, programul și tematica fiind alese prin acordul general al membrilor.

Astroclubul nostru te va ajuta să previi sau să alungi plictiseala vacanței și îți va arăta de ce este captivantă astronomia! Te așteptăm Miercuri la ora 10.00! Înscrierea se face pe loc și instant!

Crișan Petru Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.