PROGRAM SPECIAL 24 IANUARIE 2020 ȘI ALTE INFORMAȚII

Bun venit în noul an 2020. Deși anunțul nostru vizează în principal programul special de la finalul acestei săptămâni, respectiv că Vineri – 24 ianuarie 2020, zi liberă nelucrătoare prin lege, Complexul Astronomic Baia Mare este închis, iar Sâmbătă și Duminică (25-26 ianuarie 2020) va fi DESCHIS, vom folosi acest pretext pentru a ne face intrarea în noul an, trăgând linie peste cel trecut.

În anul 2019, Complexul Astronomic Baia Mare a primit 25.894 vizitatori la sediu, iar expozițiile itinerate în orașe din România au avut alți aproximativ 25.000 de vizitatori. Din cei 25.894 de vizitatori la sediu, 15.793 au fost plătitori de bilete, iar dintre aceștia, 12.396 au reprezentat beneficiari ai tichetului redus pentru copii/elevi/studenți/pensionari. În zona online, Complexul Astronomic Baia Mare a colectat 145.000 de vizualizări de pagină, cu cele două website-uri pe care le gestionează în prezent www.planetariubm.ro și http://www.crt-ro.com.

Anul 2019, aniversar, semi-centenar,  a fost un an excelent pentru Complexul Astronomic Baia Mare, implicat într-un proiect european complex ce vizează schimburi de experiență cu specialiști de la unele din cele mai importante planetarii din Europa (Hamburg – Germania, Budapesta – Ungaria, Hurbanovo – Slovacia, Brno – Cehia, Zielona Gora – Polonia, la care alăturăm, cu modestie – dacă ne permiteți, Planetariul Baia Mare din România) și realizarea în comun a unui produs științific de popularizare a impactului tehnologiilor cosmice în viața cotidiană, un spectacol de planetariu care va fi distribuit gratuit planetariilor europene. Iar prin revizia tehnică multianuală realizată de specialiști de la Zeiss, proiectorul stelar Zeiss Skymaster ZKP4 care, în trecut traversase câteva probleme tehnice, a fost readus la starea inițială, perfectă, de funcționare, de la momentul dării în folosință în 2015. Site-urile noastre internet au ”suferit” și ele modificări substanțiale, fiind revigorate grafic și structural.

Anul 2020 va fi unul extrem de ofertant pentru publicul nostru, iar noutățile se vor ține lanț începând cu luna martie. Să înceapă numărătoarea inversă. Vom reveni cu amănunte! Dar, până atunci, ținem legătura?

Crișan Petru Ciprian – educator muzeal

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.