ELON MUSK: UN ORAȘ PE MARTE DEPINDE DE LANSĂRI SUPER-IEFTINE ALE UNOR NAVE SPAȚIALE

ELON MUSK: CONSTRUIREA UNUI ORAȘ PE PLANETA MARTE DEPINDE DE LANSĂRILE SUPER-IEFTINE ALE UNOR NAVE SPAȚIALE

Vom avea nevoie de ”o mie de transportoare spațiale” pentru a realiza un uraș pe Marte, a spus șeful SpaceX. Musk se așteaptă ca fiecare lansare Starship să coste cam 1% din cât cheltuie NASA.

Elon Musk, fondatorul SpaceX a sugerat că această companie ar putea lansa generația viitoare de rachete Starship – care este posibil să ne ducă pe Marte – cu costuri mult mai mici decât afectează NASA pentru a trimite rachete în spațiu. Un sistem total reutilizabil SpaceX pentru orbitare ar costa doar 900.000$ – agentul de propulsie, a declarat Musk recent pentru Space.com.

Adăugând și cheltuielile operaționale, costul total ar fi de numai 2 milioane dolari, adică mult mai puțin decât lansarea și a unei rachete minuscule. Aceasta este rațiunea economică dacă dorim să construim un oraș auto-sustenabil pe planeta Marte: o mie de asemenea nave ar fi necesare pentru a atinge acest obiectiv.

Costurile medii ale unei lansări NASA sunt de 152 milioane dolari, iar Musk a admis că Starship – nava sa reutilizabilă – ar putea duce oameni în spațiu pentru numai 1,3% din factura NASA, a declarat acesta pentru revista Futurism.

În Septembrie 2019, Musk a spus că nava Starship de la SpaceX ar putea realiza primul său zbor orbital în următoarele 6 luni, oferind recent și un tur al rachetei sale.

Sursa: CNET.com

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.