PROGRAMUL COMPLEXULUI ASTRONOMIC BAIA MARE ÎN CADRUL FESTIVALULUI CASTANELOR 2015

castane 2015 afis MIC

În perioada 22 – 25 septembrie 2015, în cadrul Festivalului Castanelor, Complexul Astronomic Baia Mare a propus un program cultural și recreativ ce subscrie ”Zilelor Constelațiilor Românești Tradiționale” – manifestare în cadrul căreia sunt organizate spectacole obișnuite și mai speciale de planetariu, un concurs cu premii – 24 septembrie 2015 – a cărui miză va fi selectarea celor mai frumoase desene și interpretări poetice, iar în seara de 25 septembrie 2015, în situația unor condiții meteo prielnice, vă invităm la observații astronomice. Vizitarea expozițiilor de bază și temporare ca și participarea la concursuri și observații astronomice beneficiază de accesul gratuit pentru vizitatori.

Înainte de a încheia, lansăm și o provocare – pentru copii și pentru adulți deopotrivă: dacă aveți senzația falsă că nu sunteți un mare artist plastic sau un bun recitator de poezii, lansăm alternativa unui raliu cu mașinuța teleghidată a copiilor / părinților dumneavoastră. Aveți o mașinuță teleghidată și o țineți în cutia cu jucării, nefolosită? Știți oare că jucăriile au și ele ”sufletul” lor? Nu știați? Atunci, urmăriți filmul Toy Story (Povestea Jucăriilor) 1, 2 și 3! Apoi scoateți bateriile de la telecomanda televizorului sau de la lanternă și animați mașinuța dumneavoastră în cadrul unui ”raliu” – în ziua de 24 septembrie 2015, între orele 12.00 – 14.00 la planetariul din Baia Mare, de pe strada George Coșbuc, nr.16 – cel mai modern planetariu din România și această parte a Europei.

Notă: În funcție de situație, programul nostru poate fi modificat, însă actualizările le vom publica pe site în timp util.

Ciprian Crișan

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.