500 DE PARTICIPANȚI LA SĂRBĂTOAREA HUBBLE 25 ÎN ROMÂNIA – LA COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Aproape 500 de persoane au participat la evenimentul HUBBLE 25 la Complexul Astronomic Baia Mare.

O prezentare specială, a evenimentului, prezență MASS-MEDIA, dezvelirea printului aniversar într-o secvență memorabilă, o expoziție spectaculoasă datorată lui Hubble, cinci spectacole de planetariu, cu sala ultra-plină, jocuri de desenat și modelat pe hârtie, improvizații muzicale și adevărate mini-concerte cu soliști vocali, o comunicare științifică surpriză, oferită de un cercetător al obiectelor NEO din Turcia, un simpozion sumar susținut de elevi de la Cercul de Astronomie al Palatului Copiilor Baia Mare (prof. Vasile Pop) și observații astronomice cu două telescoape ultra performante – galaxii, roiuri stelare, planeta Venus, Jupiter și alte obiecte din meniu, cu colaborarea Centrului de Excelență în Astronomie de la Colegiul Național Vasile Lucaciu (prof. Lucian Stoian).

A fost, probabil, cel mai spectaculos eveniment produs în ultimii ani de instituția noastră – o colaborare internațională cu ESA, prin intermediul managementului evenimentului la nivel european gestionat de ESO.

La Mulți Ani Hubble! Complexul Astronomic Baia Mare va celebra acest instrument științific fără egal, an de an, începând de acum, până la pensionarea acestuia!

Ciprian Crișan – consultant PR

Complexul Astronomic Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.