HARTA ANIVERSĂRII TELESCOPULUI HUBBLE 25 ÎN EUROPA – HARTA ȚĂRILOR CE GĂZDUIESC EVENIMENTE

A map of the countries hosting Hubble 25th anniversary unveiling

Țările cu programe educaționale ce vor găzdui evenimente ale celebrării celor 25 de ani pe orbită a Telescopului Spațial Hubble, incluzând dezvelirea unui print aniversar de înaltă calitate pus la dispoziție de ESA/Hubble, sunt evidențiate în această hartă.

Aceste țări sunt Bulgaria, Republica Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Lituania, Olanda, Norvegia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Slovacia, Turcia și Marea Britanie.

În România, centrul aniversar oficial este Complexul Astronomic Baia Mare. Partenerul principal al evenimentului nostru este Palatul Copiilor Baia Mare – cercul de astronomie, iar evenimentul va fi acompaniat muzical – pe teme spațiale, de un voluntar, artist și elev la Liceul de Arte Baia Mare: Sergiu Gliga.

Posibilitatea de a vă fotografia cu printul aniversar, o expoziție cu amintiri de la Hubble, o demonstrație specială în cupola planetariului, filmul documentar al lui Hubble, improvizații muzicale tematice, jocuri și concursuri și, nu  în ultimul rând, observații astronomice – iată cu ce vă așteptăm Joi, 23 aprilie 2015, de la ora 18.00 și până la miezul nopții, la Complexul Astronomic Baia Mare, pe str. George Coșbuc, nr. 16 – Baia Mare, Maramureș, România. 

Hubble 25mmic

Credit imagine: ESA/Hubble

Lista tuturor instituțiilor europene care celebrează HUBBLE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.