Expoziţie foto dedicată Ţării Lăpuşului în aprilie la Planetariul Baia Mare

a9775În luna aprilie Planetariul Baia Mare va fi locul unde vor putea fi admirate cele mai frumoase fotografii realizate în cadrul proiectului „Natură, tradiţie, aventură- Promovarea turismului în Defileul Lăpuşului”. Expoziţia de artă fotografică va avea loc în cadrul manifestărilor din cadrul „Săptămânii Altfel”.

Proiectul dedicat Ţării Lăpuşului a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.3–„Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operaţiunea: Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice.

„Ne bucurăm că am reuşit să organizăm toate evenimentele propuse în cadrul proiectului printre care tabăra de fotografie, două expoziţii de artă fotografică, participarea la Târgul de Turism al României, desfăşurarea cu succes a Olimpiadei Ţării Lăpuşului”, a punctat Delia Ruzsa- manager proiect. Materialele de publicitare realizate în cadrul proiectului vor fi distribuite agenţiilor de turism din judeţ, pensiunilor şi muzeelor.

„Pentru a vedea care este impactul proiectului, vom monitoriza tot ce înseamnă gradul de ocupare în pensiuni, fluxul de turişti din Ţara Lăpuşului. Ne bucură faptul că, dacă la începutul implementării, mulţi maramureşeni, chiar dacă sunt de-ai locului, nu ştiau că există acest Defileu, acum la final, au aflat cu toţii. Această zonă se adresează în mod special iubitorilor de natură şi tradiţie şi ne-am bucura dacă fluxul de turişti ar creşte semnificativ. ”, a declarat Delia Ruzsa.

Durata totală a proiectului a fost de 21 luni, timp in care, a fost promovat potenţialul turistic al Defileului Lăpuşului prin informarea pieţei turistice asupra diversităţii resurselor turistice naturale și antropice existente în acest areal geografic și prin promovarea produselor turistice specifice acestei părți a Țării Lăpușului în scopul dezvoltării durabile a tuturor formelor de turism și creșterii atractivității zonei pentru investiții în domeniile adiacente turismului.

Valoarea totală a proiectului a fost de : 991.500,00 lei dintre care 790.860,00 lei asistenţă financiară nerambursabilă, iar contribuţia solicitantului 16.140,00 lei.

VIA CITYNEWS.RO

articol scris de:

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.