SĂPTĂMÂNA ”ALTFEL” A MUZEULUI DE MINERALOGIE BAIA MARE

OLYMPUS DIGITAL CAMERASăptămâna ALTFEL (din perioada 1-5 aprilie 2013) a reprezentat o surpriză extrem de plăcută pentru Muzeul de Mineralogie Baia Mare, prin numărul mare de vizitatori care i-au trecut pragul și prin modul în care o inițiativă comună, generoasă, a mai multor factori de decizie de la nivel local, județean și național pot crea evenimente cultural-educaționale de anvergură. Cu siguranță, vizitarea tihnită a unui muzeu oferă calități superioare experienței de cunoaștere și înțelegere a mesajului pe care îl transmite un muzeu. Însă muzeul nostru nu își respinge vizitatorii, iar preocuparea noastră este de a oferi scenarii și cadre culturale prin care muzeul nostru să devină mai atractiv, mai accesibil, în fiecare zi din an. Săptămâna Familiei – Săptămâna fără TV, organizată de Asociația Zibo Help din Satu Mare, a inspirat, de pildă, în acest an, o inițiativă a Consiliului Național al Audiovizualului de a identifica programe TV ce promovează violența, iar Săptămâna ”Școala – ALTFEL”, suprapusă în același interval 1-5 aprilie 2013, și integrată structurii anului școlar, sunt elemente care au generat fenomenul de vizitare a muzeelor, printre alte instituții, ca alternativă sau ca exercițiu de completare a cunoștințelor elevilor prin activități extrașcolare.

Muzeul de Mineralogie Baia Mare a înregistrat un record fericit de vizitatori pentru o singură săptămână. Astfel, în perioada 1-5 aprilie 2013, au trecut pragul Muzeului de Mineralogie Baia Mare 9.478 de vizitatori, dintre care 6.310 cu plată, iar 3.168 gratuit, în cadrul parteneriatului cu Asociația Zibo Help. Din totalul de 9.478 de vizitatori, 4.200 au trecut pragul Planetariului Baia Mare unde au beneficiat de spectacole de planetariu, proiecții de filme documentare și vizitarea expozițiilor permanente și temporare, iar 5.278 de vizitatori au trecut pragul muzeului mineralogic din Bulevardul Traian, nr.8, având posibilitatea, de asemenea, de a vizita expozițiile permanente și temporare ale muzeului.

Așadar, aproape 10.000 de vizitatori au putut fi atrași către Muzeul de Mineralogie Baia Mare în doar o singură săptămână.  Este de datoria muzeului nostru de a oferi condițiile necesare, de a adapta oferta culturală interesului extraordinar pe care publicul îl arată. Iar suprizele pe care le pregătim publicului pentru Noaptea Europeană a Muzeelor din 18 mai 2013, sperăm să confirme acest interes în ziua cea mai lungă din an a muzeelor, pentru că 18 mai este atât ziua internațională a muzeelor, cât și – în acest an – Noaptea Europeană a Muzeelor. Mulțumim publicului nostru.

Ciprian Crișan

PR – Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.