Sesiune de observații – „Constelații Românești Tradiționale”

Până pe data de 15 noiembrie, expoziția „Constelații Românești Tradiționale” mai poate fi vizitată gratuit. În data de 13 noiembrie Planetariul Baia Mare organizează o sesiune specială de observații astronomice dedicată  în primul rând constelațiilor românești. Reprezentațiile din cupola Planetariului se vor muta în aer liber, astfel că doritorii vor putea admira „live” grupările de stele tradiționale românești. Vestea bună e că nu vom avea Luna pe cer în acea noapte, vestea rea e că nu vom putea scăpa de „minunata” poluare luminoasă a orașului (iluminatul stradal și nu numai). Sperăm că data de 13 va fi cu noroc și vremea să țină cu noi. Bonus: planeta Jupiter văzută prin telescop.

Așadar, vă așteptăm marți 13 noiembrie, între orele 20 și 24 în curtea Planetariului pentru o incursiune în lumea poveștilor românilor despre cer și stele. Intrarea va fi liberă.

Ovidiu Ignat

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.