Sesiune de observații – „Constelații Românești Tradiționale”

Până pe data de 15 noiembrie, expoziția „Constelații Românești Tradiționale” mai poate fi vizitată gratuit. În data de 13 noiembrie Planetariul Baia Mare organizează o sesiune specială de observații astronomice dedicată  în primul rând constelațiilor românești. Reprezentațiile din cupola Planetariului se vor muta în aer liber, astfel că doritorii vor putea admira „live” grupările de stele tradiționale românești. Vestea bună e că nu vom avea Luna pe cer în acea noapte, vestea rea e că nu vom putea scăpa de „minunata” poluare luminoasă a orașului (iluminatul stradal și nu numai). Sperăm că data de 13 va fi cu noroc și vremea să țină cu noi. Bonus: planeta Jupiter văzută prin telescop.

Așadar, vă așteptăm marți 13 noiembrie, între orele 20 și 24 în curtea Planetariului pentru o incursiune în lumea poveștilor românilor despre cer și stele. Intrarea va fi liberă.

Ovidiu Ignat

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.