STUDIILE ARATĂ CĂ RĂPIRILE UNOR OAMENI DE CĂTRE EXTRATEREȘTRI AR PUTEA FI DOAR NIȘTE VISE INTENSE

Cercetătorii declară că au realizat ”primele experimente care probează că întâlnirile face to face cu extratereștrii sunt produse ale minții umane.”

Într-un studiu realizat de către Centrul de Cercetare a Experienței Extracorporale din Los Angeles, 20 de voluntari adormiți au fost instruiți să realizeze o serie de pași la trezire sau să devină lucizi în timpul, prin stări care i-ar putea conduce la experiențe extracorporale, culminând cu întâlnirea extratereștrilor. După cercetătorul șef Michael Raduga, mai mult de jumătate dintre voluntari au experimentat cel puțin o experiență corporală întreagă sau parțială și șapte dintre aceștia au intrat în contact cu OZN-uri sau extratereștri, în timpul acestor experiențe speciale similare viselor.

Raduga a proiectat experimentul pentru a testa teoria sa că multe rapoarte asupra întâlnirilor cu extratereștri sunt de fapt instanțe ale unor experiențe umane, vibrante, vii, asemănătoare stărilor de visare. Dacă oamenii pot fi direcționați spre a visa o interacțiune realistă cu extratereștrii în timpul visării, Raduga spune că experimentul demonstrează că rapoartele unor asemenea întâlniri pot fi doar produse ale imaginației noastre.

”Când oamenii experimentează răpiri extraterestre nocturne, de obicei nu sesizează că se află de fapt în stadiu de somn REM și au o experiență extra-corporală”, a precizat Raduga către ”Micile Mistere ale Vieții”, adăugând că un număr estimat de 1 milion de americani au asemenea experiențe an de an. ”Par foarte reale aceste experiențe și oamenii nu pot explica cum se întâmplă. Studiul nostru arată că nu este vorba despre extratereștri, ci despre abilitățile umane și așa ceva i se poate întâmpla aproape fiecăruia dintre noi.”

Participanților la acest studiu li s-a cerut să încerce ”separarea de propriul corp” de fiecare dacă când deveneau jumătate treji sau lucizi în timpul nopții. Dacă aceștia erau capabili să viseze că sunt separați de trupurile lor adormite, atunci erau capabili și să caute după extratereștrii în propriile lor cămine. Dacă nu erau capabili să dezvolte o experiență extracorporală, erau solicitați să revină la somn și să încerce din nou, mai târziu.

”Unii au reușit această experiență de la prima încercare. Alții au avut nevoie de 3-5 încercări pentru a realiza experiențe extracorporale. Nu toți au reușit – câțiva, de pildă, au eșuat datorită temerilor proprii. Ei au fost capabili să se separe de propriul trup dar au devenit temători atunci când a trebuit să caute după extratreștri,” a precizat Raduga.

La capătul studiului, 35% dintre voluntari au confirmat contactul vizual cu extratereștrii și au descris cercetătorilor aceste întâlniri.

Un participant, identificat ca Alexander N, a rememorat încercarea cu succes a decorporalizării.  ”Apoi am încercat să găsesc extratereștrii. Trei dintre aceștia s-au materializat chiar în fața ochilor mei. Aceștia păreau mai degrabă creaturi din filmul The Thing . Au încercat să mă sperie, nu să realizeze un contact. Ca rezultat, m-am speriat îngrozitor și am redevenit conștient de propriul trup.”

Raduga plănuiește să își publice rezultatele și să continue pe mai departe studiile asupra abilității umane de a fabrica întâlniri cu extratereștri care par reale.

Sursa: Space.com

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.