AVEȚI IDEI PRIVIND CĂLĂTORIILE ÎN SPAȚIUL COSMIC? NASA AR DORI SĂ LE CUNOASCĂ!

Probabil că ați auzit despre intenția NASA de a se focaliza mai mult asupra explorării spațiului cosmic îndepărtat, atât cu echipaj uman, cât și în misiunile robotizate, părăsind regatul orbitelor joase terestre și cele suborbitale, în favoarea companiilor comerciale. Este o mișcare majoră!

Aceasta înseamnă, totodată, o oportunitate pentru public de a se pronunța asupra explorării spațiului cosmic din adâncime, grație unei inițiative pentru idei competitive, lansată deopotrivă de universități, studenți, companii și agenții guvernamentale. Rezultatul este că propunerile dumneavoastră ar putea ajuta la rezolvarea problemelor care vor avea nevoie de rezolvare în următorii ani.

Noile departamente tehnologice ale NASA sunt pregătite să cheltuiască milioane de dolari în acest scop, s-a anunțat în cadrul unui seminar ținut luni, ca parte a Simpozionului Memorial Von Braun, din Huntsville, Alabama. NASA speră la un buget care ar putea cuprinde aproape 560 milioane dolari, în anul fiscal 2012, ceea ce ar trebui să fie de ajuns pentru premiile competiției de un milion de dolari, sau mai mult.

”Avem un program al tehnologiei spațiale, care implică ceva costuri”, a spus la seminar Șeful Programului Tehnologic Andrews Keys.

Noua rachetă grea liftată care a fost proiectată va costa inițial un miliard de dolari sau mai mult, și continuă să utilizeze tehnologia convențională pentru prima sa lansare programată în 2017. Dar acele prime rachete sunt apoi înlocuite de altele mai mari, modificări tehnologice sunt așteptate să schimbe totul, alte acceleratoare mai bune să fie proiectate, de exemplu, lucruri care sunt necesare pentru a duce omul în locuri mai îndepărtate din spațiu, precum planeta Marte.

Navigația solară este, de asemenea, un bun exemplu al noii tehnologii, care este mult diferită de rachetele convenționale, utilizând presiunea fotonilor emiși de Soare pentru propulsie, o idee foarte inovativă, care este acum dovedită a fi posibilă și optimă.

Ca și în alte domenii ale afacerilor și ale tehnologiei, competiția va fi un element provocator, ajutând la coagularea celor mai bune idei și concepte dintr-o zonă largă de cunoaștere, permițând industriei spațiale să se miște mai rapid și mai eficient în interiorul sistemului nostru solar și dincolo de acesta. Poate nu vom avea, încă, o navă spațială de tipul Star-Trek, cu viteze de ordinul warp, dar viitorul pare luminos pentru explorarea spațială, un viitor care poate fi împărtășit de noi toți.

Sursa: UniverseToday

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. idei despre cele mai buna rache

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.