Astroclubul de la Planetariul Baia Mare își redeschide porțile!

Astro fan clubul de la Planetariul Baia Mare își redeschide porțile și primește pentru anul 2011 numele de cod ”REDIVIVUS”. Am urmărit cu atenție comentariile doritorilor, e-mailurile primite, am realizat o statistică a participării de anul trecut, a accesărilor articolelor legate de acest subiect și a venit momentul concluziilor și al schimbărilor în profilul clubului.

Anul 2010 al clubului a fost bunicel, al debutului și a trebuit atât noi, cât și participanții să ne facem o idee despre ce ar fi bine să tematizăm. Apoi, dacă am avut peste 20 de copii înscriși, inițial, mai puțin de 10 au frecventat CLUBUL în perioada vacanței de vară de anul trecut, programul fiind, recunoaștem, destul de mohorât, respectiv două ore în fiecare zi de Sâmbătă. Apoi, doritorii nu prea știau ce este astronomia și cu ce se ocupă, așa încât a trebuit să pornim de la zero cu toată lumea și … în cele din urmă a fost interesant. Rata de confuzie între astronomie și astrologie a scăzut, în cele din urmă, la 20%.  Ok, este criză, dar am ieșit din recesiune! Un principiu foarte solid al lumii globalizate în care ne învârtim este că nimic din ce este gratuit nu este prețuit la adevărata valoare, așa încât am considerat necesar, ca din acest an, să introducem o taxă de acces la club, cu valoarea minimă a unui bilet redus, pentru a justifica cumva costurile de personal, consumabilele folosite și energia. Taxa de acces la club pentru anul 2011 va fi de 3 lei pentru fiecare persoană, pentru fiecare zi de participare la activități. Activitățile de club se vor desfășura în zilele de miercuri, între orele 10.00 – 12.00. Un calendar complet de activități, înseamnă 10 săptămâni, respectiv 30 lei pentru un PACHET complet de participare. Dacă ar fi fost gratis, ar fi părut mai scump, nu-i așa? Și neinteresant!

Clubul micului astronom va avea o arie tematică cât se poate de largă, în care ufologia, studiul planetelor, al Soarelui și al stelelor, se vor combina în mod plăcut cu cel al astronauticii terestre și extraterestre. Trăim într-un Univers în expansiune accelerată! Într-un univers pe care îl receptăm în trei dimensiuni! Dar dacă acesta are mai multe dimensiuni? Despre călătorii interdimensionale, despre multiversuri și cum am putea ajunge într-o secundă în alte galaxii … vom povesti la astroclub! Vom folosi tehnica din dotare, filme documentare, biblioteca tematica și arhiva Planetariului, uriașa enciclopedie care este … internetul. Ei bine, la clubul micului astronom … specialiștii de la planetariu vor fi moderatori, iar nu ”profesori”, iar dezbaterile se vor purta între membrii clubului! Nu vom pune limită de vârstă la ediția din acest an a acțiunii clubului, iar site-ul astroclubului va fi frumos ambientat cu lecturile, desenele, fotografiile și filmele realizate în cadrul clubului. Întrebarea cea mare lansată la astroclub în acest an: UNDE NE SUNT EXTRATEREȘTRII? Cum ar putea arăta aceștia și lumile în care își duc existența la zeci de mii de ani lumină depărtare de noi, cum i-am putea contacta și ce limbaj ar trebui să folosim? Ei bine, anul acesta astroclubul nostru va răspunde multor provocări!

Oferta a fost lansată! Înscrierile se fac pe adresa de e-mail planetariubm@gmail.com sau la sediul Planetariului Baia Mare din strada George Coșbuc, nr.16, în perioada 8 – 15 iunie 2011. Prima întâlnire la club va fi Miercuri, 22 iunie 2011, între orele 10.00 – 12.00!!! Vă așteptăm!

Crișan Petru Ciprian

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.