O NOUĂ CONFERINȚĂ DE PRESĂ ESTE PROGRAMATĂ DE NASA PENTRU 2 DECEMBRIE 2010, TEMA FIIND DESCOPERIRI ASTROBIOLOGICE! SĂ FIE EXTRATEREȘTRII?

Ok! Cealaltă conferință am ratat-o, deși era vorba despre o gaură neagră … foarte îndepărtată, cam din China, dacă ar fi să translatăm distanțele la scară microplanetară –  însă cea mai tânără dintre cele pe care le cunoaștem. Impactul mediatic a fost major și toată lumea s-a întrebat, pe bună dreptate, când o să fie înghițită Terra de această gaură neagră … Adică mai are rost să plătim factura la mobil?

Această nouă conferință … nu avem de gând să o ratăm și o să ne dăm serios, prețios și sincer cu părerea, pentru că tema este astrobiologia și deja am găsit vreo câteva zeci de saituri care ilustrează știrea cu tot felul de organisme presupuse extraterestre. Nu putea lipsi nici extraterestrul disecat (pardon, autopsiat) de la Roswell din 1945.

Tema conferinței privește descoperiri care vor avea impact asupra căutării vieții extraterestre. Astrobiologia este studiul asupra originii, distribuției și viitorului vieții în Univers. Așadar, să nu ne hazardăm în pronosticuri și să așteptăm cu răbdare … să vedem despre ce o fi vorba. Oricum … să înțelegem că americanii nu au stat pe 1 decembrie acasă ?

Original Article from http://www.nasa.gov/home/hqnews/2010/nov/HQ_M10-167_Astrobiology.html:
WASHINGTON – NASA will hold a news conference at 2 p.m. EST on Thursday, Dec. 2, to discuss an astrobiology finding that will impact the search for evidence of extraterrestrial life. Astrobiology is the study of the origin, evolution, distribution and future of life in the universe.

The news conference will be held at the NASA Headquarters auditorium at 300 E St. SW, in Washington. It will be broadcast live on NASA Television and streamed on the agency’s website at http://www.nasa.gov.

Participants are:
–     Mary Voytek, director, Astrobiology Program, NASA Headquarters, Washington
–     Felisa Wolfe-Simon, NASA astrobiology research fellow, U.S. Geological Survey, Menlo Park, Calif.
–     Pamela Conrad, astrobiologist, NASA’s Goddard Space Flight Center, Greenbelt, Md.
–     Steven Benner, distinguished fellow, Foundation for Applied Molecular Evolution, Gainesville, Fla.
–     James Elser, professor, Arizona State University, Tempe

Vom reveni!

Crișan Petru Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.