Alienterviu la ceas de noapte!

În seara de 30 mai 2010, pe la orele 22 și un pic, negociam cu copii programul de urmărit la TV și mă gândeam la ultima vizită cu care onorase Paula Seling, planetariul nostru cu câțiva ani în urmă. Ei bine, sună telefonul. Un cetățean bine informat îmi transmite că în parcare la Billa, pe Coșbuc, aterizase o farfurie zburătoare și că deasupra planetariului o alta face exerciții de zbor razant, cu luminile de poziție pâlpâind de mama focului. Mai era ceva: o apariție coborâse din prima farfurie și tot striga prin parcare în cea mai pură limbă românească, cu accent local, ”Planetariule!!! Planetariule!!!” . Ce e de făcut, să sune la 112, sau merge careva de la noi să rezolve problema, că paznicii de la Billa sunt în alertă!  După numai 15 minute, la fix o lună după după alienterviul din 30 aprilie, mă urcam din nou în farfuria zburătoare, în calitate de reporter năucit de situație, pentru al doilea alienterviu!

Alien: Bună seara, Planetariule! O cafea?

Reporter: Bine ați revenit, domnule alterrian! Vă așteptam pe 15 mai, seara … și ați venit pe 30 … seara. Da, dar fără zahăr!

Alien: A, îmi cer scuze că nu am putut veni, a intervenit ceva. Este vorba de o criză economică alterriană minusculă, cum sunt toate la noi. Pe scurt, nu am reușit să iau la timp cota pe mai de filfiz-combustibil, fiindcă nu mi-au intrat creditele pe card. În plus, luna viitoare și încă două primim filfiz-combustibil numai pentru navigație internă, pe planetă! Dar cum am rezolvat problema, am și venit, după cum vedeți!

Reporter: Ok, și la noi e criză, numai că e mai mare. Dar, dacă mă gândesc și Terra e mai mare decât Marte, pardon, Alterra … așa încât e normal ca o criză de la noi să fie mai mare!

Alien: Bun … și ce-ați făcut, cum a fost?

Reporter: A fost ok … zicem noi, deși a plouat … cerul a fost acoperit și nu am putut să-l căutăm pe Hubble din ochi cu telescopul! Și atunci … am mutat toată distracția în interior, chestii – expoziții, concert, reprezentații speciale în cupolă, vernisaj, suprize cu planetariul mobil, transmisiuni live …

Alien: A, despre asta vroiam să vorbim puțin, că la noi transmisiunile voastre live ajung … cam greu! Adică cred că o să le primesc cam peste două săptămâni așa că … am venit la voi să instalez un satelit de-al nostru … ca să optimizez problema!

Reporter: Ei, ne bucurăm pentru interesul Dumneavoastră față de Planetariul Baia Mare!

Alien: Păi … din cauza crizei aceleia probabil că o vreme nu o să ne mai vedem și … atunci, am zis că bine a fi să rezolv problema barem cu transmisiunile live ale voastre, să avem și noi acces la internetul vostru!

Reporter: Bine, bine, să aveți însă grijă să nu exagerați! Am înțeles că pe Pământ există deja primul caz de transfer la om al unui virus informatic!

Alien: HA!!! Mai știi ce ți-am spus data trecută, cum am ajuns noi pe Alterra!

Reporter: Bine, mai doriți să mă întrebați ceva ? Că este cam târziu și un somn bun face ziua bună!

Alien: Păi, nu … cam atât am avut …

Reporter: Bine, atunci să vă întreb eu ceva! Ce este cu cealaltă farfurie zburătoare, care tot face manevre razante deasupra Planetariului?

Alien: Ah, e nevastă-mea! E nerăbdătoare să vă cunoască! Și să vadă expoziția! Am înțeles că pe 15 iunie … ”Goodbye Hubble!”

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.