Noptile Galileene de la Baia Mare la final!

afis nopti galileene 23

Nopţile Galileene de la Planetariul Baia Mare au fost cu siguranţă un succes! Chiar dacă nu este finalizată statistica generală a participării, cert este că la eveniment au participat în mod direct peste 1500 de persoane, site-ul nostru a primit 780 de vizite, 450 de internauţi au urmărit live transmisiunile noastre (peste 10 ore în total de transmisiuni live pe Internet) iar videoclipul nostru promo a fost urmărit de 109 ori. Au fost oferite diplome de participare şi diplome de excelenţă participanţilor, în funcţie de importanţa implicării în realizarea acţiunii.

Pentru cei care vor ajunge pe acestă pagină după încheierea acţiunii, vom aminti că acţiunea noastră a constat în organizarea de observaţii astronomice, ţintă fiind luna, Jupiter şi sateliţii săi (lunile galileene), reprezentaţii şi demonstraţii în cupola planetariului, o masă rotundă privind caracterul multidisciplinar al astronomiei şi importanţa readucerii acestei materii în şcoală precum şi posibilitatea atragerii celor doritori în diverse cluburi de gen (stiaţi, de pildă că la Palatul Copiilor va puteti inscrie la un cerc de astronomie şi fizică aplicată?), o sesiune de comunicări ale elevilor de şcoală generală şi liceu privind diverse aspecte legate de descoperirile lui Galileo, a sistemului nostru solar şi în general a familiei Universului, o dimineaţă de astroliteratură şi un miniconcert extraordinar de muzică rock ş.a.m.d.

Dacă cerul a fost acoperit în seara de 23 octombrie 2009, în următoarea seară pe 24 octombrie cerul şi-a prezentat podoabele iar cei care au dorit l-au observat, l-au studiat cu aceeaşi curiozitate şi fascinaţie, aşa cum s-a întâmplat cu 400 de ani în urmă, când Galileo Galilei şi-a îndreptat pentru prima oară luneta sa spre cerul de noapte.

Vom reveni cu mai multe informaţii şi materiale multimedia ilustrative! De asemenea vom prezenta şi impactul pe care l-a avut pe mapamond acest eveniment.

Planetariul Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. ma bucur nespus de mult sa revad planetariul din baia mare , si absolut orice ce are legatura cu orasul meu natal !
    de aceea vreau sa va felicit cu stima si respect !
    va invit sa vizitati si blogul unui incepator…dar sincer si prietenos !
    salutari !

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.