APĂ PE LUNĂ

luna

Intuiţia oamenilor de ştiinţă nu a dat greş nici de această dată. Prezenţa apei pe Lună a fost bănuită încă de acum 40 de ani, atunci când Apollo 11 aducea pe Pământ primele mostre de sol lunar. În 1998, Lunar Prospector sugera existenţa apei în zonele polare selenare.

Iată că la mai bine de 10 ani de atunci, într-o zi de vineri 13, NASA anunţă că a găsit apă pe lună. Şi nu puţină. Asta după ce în  septembrie a.c., misiunea spaţială Chandrayaan-1 susţinea că a descoperit urme de apă în solul satelitului nostru.

Se pare că visul omenirii de a coloniza cel mai apropiat astru de Terra nu mai pare a fi o utopie. Apă avem, energie solară este din belşug, dacă insistăm şi forăm adâncurile Selenei nu este exclus să dăm şi de ceva petrol şi gaze,ce mai, cei care au achiziţionat teren pe Lună probabil că în aceste momente îşi freacă mâinile de bucurie la gândul că preţurile din imobiliare pe Lună nu au fost afectate de criza economică terestră. Rămâne de rezolvat problema cu temperaturile lunare şi oxigenul, dar probabil că ceva haine groase mai găsim pe aici, le-om prinde cumva de ele şi niscaiva scuturi termice, iar câteva vagoane de aer pentru fiecare din noi nu par a fi prea greu de transportat, ajung acolo în cel mult  câteva ore.

Aşadar, în aşteptarea bezelelor de pe Lună, fiţi răbdători şi scrutaţi cerul. Senin să fie!

Mai multe despre acest subiect puteţi afla şi pe

http://www.nasa.gov/mission_pages/LCROSS/main/prelim_water_results.html.

Ovidiu Ignat

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. Nu ar fi rau sa deschideti si pe Luna o filiala a planetariului, nu? 🙂 Interesant articol, importanta stire!

  2. Foarte interesant articolul si blogul. Felicitari !

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.