Invitatie la planetariu

promoplanetariu

În așteptarea Nopților Galileene (23 – 24 octombrie), când Planetariul Baia Mare va celebra împreună cu întreaga mişcare astronomică mondială, 400 de ani de la primele observaţii astronomice ale lui Galileo Galilei, poate momentul de naştere al astronomiei observaţionale ca ştiinţă – prin organizarea de observaţii astronomice la sediul Planetariului din str. George Coşbuc, nr.16, sub titlul Nopţile Galileene la Baia Mare – 2009, întrucât zilele acestea începe şi şcoala şi elevii nu vor găsi o ocazie mai oportună de „a se pune bine cu astrele” în speranţa unor rezultate excelente, în septembrie vă invităm să vizitaţi Planetariul Baia Mare, portalul Dumneavoastră către Univers! În meniu veţi putea găsi prezentarea clasică a cerului cu galeria sa de constelaţii, mult mister într-o discuţie despre existenţa altor civilizaţii şi câteva răspunsuri la marile întrebări despre Univers. Apoi, la cerere – în noua sală multimedia, se pot realiza proiecţii de filme documentare, se pot organiza lecţii tematice asistate de calculator cu software specializat sau organiza miniconferinţe pe teme speciale, la cerere. De asemenea, nu uitaţi să treceţi în agendă o vizită nocturnă pentru observaţii asupra sateliţilor lui Jupiter în zilele de 23 şi 24 octombrie 2009. Vom reveni cu programul în amănunt şi – cu siguranţă – vă vom aştepta cu surprize sonore, vizuale iar celor care nu vor putea veni, le promitem şi o transmisiune live a evenimentului!

Planetariul Baia Mare

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. Hmmm! Mai cautati! În Galați știm că aveți și planetariu și observator astronomic. Dar sunteți bine venit pentru o vizită în Maramureș! În Baia Mare, pe strada George Coșbuc, nr. 16 veți afla primul planetariu public deschis în România, pe 1 iulie 1969.

  2. As veni si eu, da sunt cam departe 🙁 Aici Galati..nic n’avem.. ehh.. o gradina botanica..

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.