Expoziţia virtuală „Primul român în spaţiul cosmic: Dumitru Prunariu”

Expoziţia foto-documentar „Primul român în spaţiul cosmic: Dumitru Prunariu şi-a deschis porţile în data de 1 iulie a.c., odată cu aniversarea a 40 de ani de activitate neîntreruptă la Planetariul Baia Mare. Din acel moment şi până acum, ea a fost vizitată şi apreciată de peste 1500 de oaspeţi.

Dor de tara

Pentru cei ce sunt prea departe de noi sau pentru cei care nu şi-au găsit încă timpul necesar pentru a ne onora cu o vizită, Planetariul Baia Mare vă propune şi o variantă virtuală a acestui proiect cultural. Veţi descoperi imagini deosebite,în marea lor majoritate unicat, imagini ce ilustrează selecţia candidaţilor şi pregătirea zborului spaţial, lansarea misiunii Soyuz 40, activitatea pe orbită şi revenirea pe Terra. Textele explicative ce oferă detalii ale acestui eveniment sunt disponibile doar pe panourile din sala multimedia a Planetariului. Sperăm ca acest demers să stârnească interesul şi curiozitatea publicului pentru zborurile cosmice în general şi pentru activitatea desfăşurată de domnul Prunariu în săptămâna pe care a petrecut-o în spaţiu, în particular.

Pentru a viziona expoziţia virtuală vă rugăm daţi click aici. Dacă doriţi navigare manuală utilizaţi tasta Space şi folosiţi mouse-ul sau săgeţile.

Vă dorim vizionare plăcută şi nu uitaţi că în perioada 23-24 octombrie urmează seri de observaţii la Planetariul Baia Mare desfăşurate sub egida proiectului „Nopţi Galileene”. Dar despre asta, într-un post viitor.

Planetariul Baia Mare

De COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE Publicat în evenimente

Un comentariu la “Expoziţia virtuală „Primul român în spaţiul cosmic: Dumitru Prunariu”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.