Zece mii de vizite pentru care vă mulțumim!

Aproape era să trecem cu vederea counterul nostru de site care își numără vizitatorii începând cu 28 iulie 2008. Pentru că suntem într-un fel de zodian al aniversărilor, să nu lăsăm nici un asemenea eveniment trecut cu vederea.

Anul trecut cam pe la jumătatea lui iunie ne-am lansat pe Internet cu o nouă pagină, e adevărat pe o platformă de blogging, dar ce să-i faci, skillul necesar pentru realizarea unui site, bani pentru domeniu ro, bani pentru webhosting și alți bani pentru promovare … sunt elemente care pur și simplu te îndeamnă uneori, mai ales când nu ai mult timp la dispoziție, să optezi pentru o variantă gratis sau mocca (sper că am scris bine mocca!). În plus, trebuie să recunoaștem că site-urile sunt perimate, trendul este deocamdată bloggingul, multimedia-tizarea, mess-ul, platformele de comunicare şi reţelele de socializare.

Aici veţi găsi povestea de un an de zile a sitului nostru internet (căci este un sit, adică un loc, nu-i aşa?), răsfrântă pe whitepaperul electronic numai pentru a mulțumi vizitatorilor noștri, în număr de peste 10.000. Dacă pentru bussines se spune că cel mai greu este să faci primul milion, în marketingul informației electronice este de asemenea cel mai greu să atragi primii 10.000 de vizitatori (și afirm asta având în vedere experiența proprie).

Acum 13 luni, cine ”gugălea” sau ”yahuzea” Planetariul Baia Mare, musai ajungea pe vechea pagină a planetariului nostru, găzduită de www.astroclubul.org , neactualizată de ani buni. Ne asumăm vina și răspunderea pentru această situație, însă dacă veți căuta site-uri la zi ale planetariilor din România, veți avea surpriza să constatați că nu sunt prea multe. Așadar e de vină ”sistemul”, care este nimic altceva decât un ”ansamblu de elemente (principii, reguli, forțe etc.) dependente între ele și formând un tot organizat, care pune ordine într-un domeniu de gândire teoretică, reglementează clasificarea materialului într-un domeniu de științe ale naturii sau face ca o activitate practică să funcționeze potrivit scopului urmărit.” Ei bine, din acest motiv am hotărât să realizăm un site nou nouț, facil de administrat, ușor de urmărit și găsit, pe care să postăm și de la care să pornim cucerirea spațiului și timpului cibernetic.

Ca să nu mai lungim prea mult vorba, haideți să sintetizăm ce am reușit să facem în 12 luni de zile, respectiv să ne lăudăm puțin cu Planetariul Baia Mare pe Internet, respectiv o complexă platformă de comunicare realizată din ”bucăți”, așa cum ne-am priceput mai bine. Site-ul nostru cu cele 10.000 de vizite adunate este unul din portalurile Dumneavoastră de unde puteți accesa Universul. Cele 40 de posturi, respectiv știri demonstrează intenția noastră de a figura ca un site internet, iar nu ca un blog, pentru a vă ține de povești și a insăila eventuale frustrări relativ la aștri. Cele 8 pagini ale site-ului cuprind informații utile nu doar privind planetariul nostru ci relativ și la celelalte planetarii publice din România, la Maramureș și Baia Mare și atacând frontal știri în timp real privind descoperirile realizate de Hubble (comunicatele ESA-NASA, traduse parțial din engleză în regim propriu și ilustrate audiovizual). Avem preluat de asemenea feeduri cu headere de știri de la descoperă.ro și astronomy.ro. Dar acestea sunt numai câteva din cheile portalului nostru.

Tot din 2008, Planetariul Baia Mare are pagină pe platforma youtube.com, pe care clipurile postate de  noi au cules peste 22000 de vizite, iar transmisiunile live ale planetariului, vizibile pe platforma justin.tv, pe o pagină dedicată au atras atenția a peste 3800 de persoane. Planetariul Baia Mare s-a orientat și către digitizarea arhivei sale documentare, pe care o puteți afla pe platforma scribd.com, arhiva noastră documentară fiind accesată de peste 1600 de cititori. Tot aici este găzduită și revista noastră electronică pl@netariu, cu apariție … periodică (speram la începuturi … lunară), cu cele trei numere ale sale, precum și alte publicații ale noastre. Totul este la vedere, iar ceea ce am realizat în acest prim an, am realizat pentru Dumneavoastră! Vă mulțumim pentru primele 10.000 de vizite și vă așteptăm să reveniți!

Ciprian Crișan

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.