ESA PRECONIZEAZĂ-ÎN SEPTEMBRIE 2020-EXPLOZIA ÎN ATMOSFERA TERESTRĂ A UNUI ASTEORID

Agenția Spațială Europeană (ESA) a dezvăluit că un asteroid, numit 2018 SV13, ar putea lovi Pământul în septembrie 2020. Potrivit agenției spațiale, roca spațială rătăcitoare are probabilitate „non-zero” de a lovi Pământul. Având în vedere traiectoria sa actuală, ESA a evidențiat-o ​​în lista sa de asteroizi periculoși.

Mai multe detalii despre Asteroid 2018 SV13
ESA a construit, în ultimii doi ani, o listă cu asteroizii care prezintă riscuri, practic, este o bază de date online a rocilor spațiale care pot lovi Pământul în viitorul apropiat. În baza de date, ESA a dezvăluit că asteroidul are un diametru estimat de 40 metri.

ESA preconizează că asteroidul potențial periculos va intra în atmosfera Pământului pe 22 septembrie, călătorind cu o viteză de frânare de 71.000 km pe oră.

Va lovi acest asteroid suprafața Pământului?
Având în vedere dimensiunea sa, posibilitățile asteroidului de a lovi Pământul sunt destul de mici. Cu toate acestea, experții spațiali consideră că roca spațială va conduce la o explozie în aer, dacă va intra în atmosfera Pământului.

Potrivit experților, explozia va genera o energie echivalentă cu explozia mai multor bombe atomice. Dacă apare o astfel de explozie, aceasta poate provoca pagube considerabile în zona înconjurătoare.

Șansele luate în considerare de ESA ca asteroidul să provoace o explozie aeriană sunt de una la 3,6 milioane. Dacă roca spațială va rata Pământul, de această dată, aceasta va reveni într-un nou survol al planetei albastre, pe 14 august 2022.

Întrucât, amenințările din spațiul cosmic par să se amplifice, NASA lucrează în prezent la o armă de protecție planetară, capabilă să devieze asteroizii de pe cursul lor original de coliziune. Cu toate acestea, mai mulți experți în problemele spațiului consideră că devierea asteroizilor uriași, pentru a proteja Terra de un impact devastator, s-ar putea realiza numai prin detonarea armelor nucleare. Însă – o asemenea operațiune nucleară – ar putea avea ca rezultat ploaia radioactivă, care ar putea amenința existența mai multor forme de viață de pe Terra.

Sursa: IBtimes.SG; By: Nirmal Naranayan; Traducere și adaptare: Crișan Petru Ciprian;

Notă: Obiectul este notat și într-un articol actualizat în 6 iulie 2020, pe site-ul HINDUSTANTIMES.com, titrat ca ”Biggest asteroid this year flew between Earth and Moon. Scientists realised it 2 days later”. Obiectul este notificat în catalogul ESA al obiectelor potențial periculoase – http://neo.ssa.esa.int/risk-page. Dacă nu vă apare in tabelurile ”Risk List” și ”Special Risk List”, dați click pe butonul ”Full Risk List” și căutați SV13. Mda, atât de periculos se arată 2018SV13.

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.