UN UNIVERS PARALEL ÎN CARE TIMPUL CURGE INVERS – DESCOPERIT CU INSTRUMENTUL ANITA AL NASA

UN UNIVERS PARALEL ÎN CARE TIMPUL CURGE INVERS – DESCOPERIT CU INSTRUMENTUL ANITA AL NASA

Una dintre cele mai intense dezbateri este cea legată de teoria universului paralel sau a multi-versului, considerată viabilă de mulți, unii dintre aceștia experți, dar numărul celor care nu agreează această teorie este la fel destul de mare.

Deși este un mister în sine, acest concept este foarte popular în filmele science fiction. Există o probabilitate oarecare ca această idee să nu fie ficțiune, în cele din urmă, pentru că cercetătorii NASA au descoperit indicii ale prezenței unui univers paralel alăturat universului nostru.

Într-un raport prezentat pentru DailyStar, un experiment de detecție a razelor cosmice, realizat de către cercetători ai NASA, au descoperit particule care ar putea aparține unui alt univers.

Grupul de experți au lucrat cu instrumentul ANITA al NASA (Antarctic Impulsive Transient Antenna), utilizând un balon gigant pentru a înălța dispozitivul mult deasupra Antarcticii, unde este rece, aer uscat, oferind condiții excelente pentru utilizare, în absența zgomotelor radio care ar putea perturba semnalele. ANITA este așadar un instrument care detectează neutrinii razelor cosmice de înaltă energie.

Aceste particule de energie înaltă sunt de un milion de ori mai puternici decât orice putem crea noi pe Terra, și acești neutrini au captat interesul astrofizicienilor întrucât sunt unicele particule ce ajung pe Terra ne-atenuate.

Conform presei, neutrinii cu consum redus de energie, pot trece pe lângă planeta noastră fără nici o problemă, având o interacțiune neglijabilă.

Cu toate acestea, particulele cu energie înaltă ar putea fi oprite de materia solidă a planetei noastre, motiv pentru care aceste particule sunt detectate ”coborând” din spațiu.

Cu toate acestea, echipa ANITA a detectat un neutrino tau sau o particulă mai grea sosită de jos în sus, de pe Terra în 2016, ceea ce înseamnă că aceste particule călătoresc înapoi în timp și ar putea fi dovada unui univers paralel.

Acest fenomen bizar a fost raportat de cercetătorii NASA conduși de Peter Gorham, un fizician experimentalist de la Universitatea Hawaii și investigator principal al ANITA.

Chiar și descoperirea neutrinului tau s-a produs accidental, întrucât Gorham și echipa au decis să investigheze semnalele considerate inițial ”zgomote” în primele două zboruri ale instrumentului, așa cum a notat NewScientist.

Încercând să explice fenomenul bizar descoperit, Gorham a sugerat că particula s-a modificat întru tip diferit înainte de a trece prin Terra și apoi a revenit, care este singurul mod în care se putea întâmpla, însă ”nu toată lumea găsea această ipoteză confortabilă”.

Este un fenomen extrem de rar, încât s-ar fi putut produce o singură dată, dar echipa a fost martora repetării acestui fenomen.

Acestea fiind datele problemei, cea mai simplă și mai elegantă explicație științifică presupune existența unui univers paralel care s-a format împreună cu universul nostru odată cu Big-Bang-ul și – cu cealaltă lume rulând în sens invers. În această lume-oglindă, timpul se scurge invers.

Desigur, există o posibilitate ca rezultatele să provină dintr-o eroare bizară pe care a făcut-o ANITA, dar dacă vom exclude această posibilitate, vor rămâne indiciile existenței unor universuri paralele.

”Așadar, va trebui să extragem de aici cele mai incitante sau mai plictisitoare posibilități”, a spus Ibrahim Safa, participant la acest experiment.

Sursa: TechTimes; By: Nhx Tingson; Foto: Pixabay; Traducere și adaptare: Crișan Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.