PLANETARIUL BAIA MARE ÎȘI REDESCHIDE PORȚILE DIN 15 MAI 2020 CU UN PROGRAM SPECIAL ȘI MĂSURI SIGURE DE PROTECȚIE PENTRU VIZITATORI
Planetariul băimărean își redeschide vineri, 15 mai 2020, ferestrele către cer, către Univers iar, pentru publicul nostru, porțile de acces. Dorim să ne asigurăm vizitatorii că măsurile de securitate adoptate, vor oferi confortul necesar unei vizite plăcute, în actualele condiții care impun, de asemenea, limitări.
Astfel, Complexul Astronomic Baia Mare va permite accesul în incinta planetariului numai după verificarea temperaturii corporale cu un termometru infraroșu fără atingere și numai dacă valorile indică o stare sub-febrilă (sub 37 grade). Accesul publicului în incinta instituției va fi permis numai pentru persoanele care poartă mască de protecție (proprie) și își asumă purtarea acesteia pe toată durata vizitei (circuitul este adaptat la cel mult 60 de minute). Circuitul de vizitare al expozițiilor și accesul în cupola planetariului este supravegheat de la distanță de personalul de specialitate, iar numărul maxim al vizitatorilor prezenți simultan în incintă nu va depăși 12 persoane.
Programul de acces va fi, în perioada 15 mai – 1 iunie 2020, următorul: LUNI, MARȚI, MIERCURI, JOI, VINERI: acces la circuitul muzeal de la orele: 9.00, 11.00, 13.00 și 15.00. Circuitul cuprinde un spectacol digital de planetariu (25-30 minute) și vizitarea expozițiilor (15-30 minute). Vizitatorii pot opta pentru un circuit restrâns – cu vizitarea doar a expozițiilor, sau doar participarea la prezentarea digitală în cupola planetariului, la același tarif general: 10 lei – tichet pentru adulți; 5 lei – tichet pentru copii, elevi, pensionari. Sâmbătă-Duminică: ÎNCHIS.
În intervalele de timp dintre orele de acces ale circuitelor vor fi implementate proceduri de dezinfectare, purificare a aerului, alimentare cu dezinfectant a punctelor de control și igienizarea spațiilor. De asemenea, personalul de specialitate vă va aștepta cu masca sanitară, eventual vizieră și mănuși de protecție.
Vom fi alături de dumneavoastră din prima zi de ne-urgență sanitară, oferindu-vă pentru o oră accesul într-o oază de liniște creativă și contemplativă unde vom putea fi una cu universul și vom învăța să ne iubim mai mult planeta mamă.
Expozițiile deschise pentru vizitare sunt: ”Sistemul Solar”, ”Constelații Românești Tradiționale”, ”Dumitru Prunariu – primul român în cosmos”, ”Astro-fotografie” și nou-nouța expoziție obiect ”Hubble 30 ani” care prezintă printul oficial al aniversării telescopului spațial orbital, manifestare organizată de ESA/NASA, Planetariul Baia Mare fiind partener oficial pentru România.
Vă așteptăm cu drag, de Luni până Vineri, la planetariu, pentru o vizită specială în condiții de pandemie, însă vă rugăm să rețineți următoarele reguli care vor fi respectate și reprezintă obligații legale:
- Vizitatorii sunt obligați să poate măști de protecție proprii, fără de care accesul nu este permis în incintă;
- La intrare, fiecărui vizitator i se va măsura temperatura corporală: în cazul în care temperatura măsurată este egală sau mai mare de 37 grade, accesul nu va fi permis în incinta planetariului;
- Nu vor avea acces în instituție persoanele care prezintă alte semne de îmbolnăvire (tuse, strănut, rinoree etc.).
Aceste restricții, unele provizorii, le considerăm obligatorii atât pentru publicul nostru, cât și pentru personalul care oferă serviciile de specialitate. Dorim cu toții ca vizita dumneavoastră să fie nu doar plăcută, ci și una sigură.
Ovidiu Ignat – Manager, Crișan Petru Ciprian – Educator muzeal.
Partajează:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)
.ultumesc pentru raspuns
Observatiile cand vor fi disponibile?
Nu avem o dată anume. Insă, după următoarea relaxare socială, adică după 15 iunie, ne vom gândi la o formulă sigură și confortabilă pentru observații astronomice. Ne vom sincroniza cu alte instituții de profil. Cer senin!