DIN CUTIA CU PROIECTE A PLANETARIULUI – NOUL WEBSITE ESTE GATA. Hai pe www.planetariubm.ro

DIN CUTIA CU PROIECTE A PLANETARIULUI – NOUL WEBSITE ESTE GATA. Hai pe http://www.planetariubm.ro

Complexul Astronomic Baia Mare este un important centru de popularizare a științei, în particular a astronomiei – în România. Interfața principală cu potențialii noștri vizitatori este pagina de prezentare pe Internet, site-ul internet al instituției, care operează biți în forma actuală încă din anul 2008, după ce mai înainte primise găzduire in diverse locații cibernetice, în diverse formule virtuale.

Timp de peste 10 ani, site-ul nostru a oferit publicului informații exhaustive despre diverse teme și subiecte de actualitate din știință, astronomie, etno-astronomie, cultură, alături de informațiile generice de contact și cele prilejuite de diversele activități organizate de planetariul băimărean.

Este un website dinamic, cu profil de promotor activ al științei, cu rubrici permanente de diseminare a rezultatelor cercetării științifice și dezvoltării tehnologice în varii domenii conectate cu astronomia, un website multimedia – cu multe articole translatate în format audio, cu multe materiale video și imagini prelucrate, pe scurt … ceva.

Astăzi, lansăm în eter a patra versiune de interfață virtuală a planetariului, noul website, ce utilizează formule dinamice de prezentare, multă ”transparență” și se oferă publicului ca o platformă de cunoaștere prin descoperire. Fiind un produs din ”cutia de proiecte” a planetariului, deschisă în 2008 pentru a privi împreună în viitor direcțiile de dezvoltare ale instituției noastre, pl@netarium este numele de cod al platformei noastre virtuale de comunicare cu publicul. Toate paginile website-ului au fost reclădite și toate articolele au fost remodelate pentru a corespunde unui format dinamic de publicație-magazin de știință. Aproape toate imaginile (peste 9000 de fotografii digitale) au fost procesate pentru a oferi o experiență mai rapidă de încărcare, iar privind dincolo de ”cortina” acestui produs sunt multe scripturi, coduri, formate implementate pentru ca totul să arate așa cum a fost proiectat.

Ținem legătura?

Crișan Ciprian – Admin

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.