ANUARUL DE ASTRONOMIE POPULARĂ AL COMPLEXULUI ASTRONOMIC BAIA MARE – EDIȚIE ELECTRONICĂ

 

Anuarul de Astronomie Populară al Complexului Astronomic Baia Mare este un proiect editorial, co-finațat de Administrația Fondului Cultural Național menit să popularizeze în formulă tipărită și online etno-cosmologia românească, punând-o în dialog cu alte viziuni culturale populare asupra cerului și – în același timp, cu astronomia modernă, ca disciplină științifică. Denominarea constelațiilor românești tradiționale, tipologizarea lor și punerea într-o perspectivă de ansamblu, decriptarea simbolisticii astrale din arhitectura populară maramureșeană și nu numai, prezentarea panoramică a altor identificări și mitologii astrale din lumea întreagă – sunt câteva teme prin care este teoretizată astronomia populară ca efort complex de înțelegere a Universului. Anuarul cuprinde și câteva instrumente practice, utile celor ce iubesc astronomia, cum ar fi ghidul practic al cerului pe anotimpuri, calendarul evenimentelor astronomice ale anului 2018 și o planisferă (hartă stelară) atașată unui volum ce cuprinde 124 de pagini menite să faciliteze apropierea publicului atât de astronomia populară, cât și de cea modernă. Anuarul, tipărit într-un tiraj de 800 de exemplare, într-un format aerisit și cu un aspect deosebit, va fi prezentat și într-o ediție online, pe site-ul Complexului Astronomic Baia Mare, fiind astfel larg accesibil, cu atât mai mult cu cât unele articole au versiuni și în limba engleză. Versiunea / ediția în format electronic a anuarului oferă Anuarului un spor de accesibilizare și atractivitate, fiind însoțită și de articole în format audio, iar mai jos, de un chestionar privind acest produs, pe care, completându-l, vă calificați pentru câștigarea unui exemplar tipărit, gratuit, al Anuarului de Astronomie Populară al Complexului Astronomic Baia Mare.

Pentru completarea chestionarului: 

Click aici


Proiectul Editorial ”Anuarul de Astronomie Populară al Complexului Astronomic Baia Mare” – ediție electronică – proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
”Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării”

ANUARUL DE ASTRONOMIE POPULARĂ AL COMPLEXULUI ASTRONOMIC BAIA MARE 

Vă rugăm așteptați încărcarea paginii. Pentru vizualizarea formatului pdf în modul, trebuie să aveți activat în browser acceptul de rulare scripturi java.

1 ANUAR WEB COMPLET


ANUARUL DE ASTRONOMIE POPULARĂ AL COMPLEXULUI ASTRONOMIC BAIA MARE – PE CAPITOLE – FORMAT AUDIO 

 

INTRODUCERE 

CERUL ROMÂNESC 

CONSTELAȚII ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE 

SIMBOLURI ASTRALE ÎN ARHITECTURA TRADIȚIONALĂ MARAMUREȘEANĂ

ETNO-COSMOLOGIE UNIVERSALĂ 

GHID PRACTIC DE ORIENTARE PE BOLTA CEREASCĂ 

 CALENDARUL EVENIMENTELOR ASTRONOMICE ALE ANULUI 2018

CHESTIONAR

Vă rugăm să completați: Chestionar privind Anuarul de Astronomie Populară al Complexului Astronomic Baia Mare

CUM APRECIAȚI DISPONIBILITATEA ACESTEI PUBLICAȚII, ALĂTURI DE VARIANTA TIPĂRITĂ, ȘI ÎN MEDIUL ONLINE, ÎN VARIANTĂ ELECTRONICĂ?
CUM AȚI AFLAT DESPRE EXISTENȚA ACESTEI PUBLICAȚII ELECTRONICE (ANUARUL DE ASTRONOMIE ...)
CALITATEA GRAFICĂ A PUBLICAȚIEI ESTE, ÎN OPINIA DUMNEAVOASTRĂ:

 ÎN RAPORT CU VARIANTA ELECTRONICĂ, AȚI PREFERA SĂ CITIȚI VARIANTA TIPĂRITĂ A ANUARULUI?

CUM APRECIAȚI VARIANTELE AUDIO ALE ARTICOLELOR?
CARE ESTE OPINIA DVS. FAȚĂ DE IDEEA POPULARIZĂRII CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE?
CONȚINUTUL ARTICOLELOR RĂSPUNDE AȘTEPTĂRILOR DUMNEAVOASTRĂ?
ANUARUL CUPRINDE INFORMAȚII PE CARE LE GĂSIȚI UTILE ȘI PRACTICE ÎN VIAȚA DVS DE ZI CU ZI?
CONSIDERAȚI A FI BINEVENITĂ EVENTUALITATEA CONTINUĂRII ACESTUI DEMERS PRIN PUBLICAREA URMĂTORULUI ANUAR CABM?
IMPRESIILE ȘI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ PENTRU EDITORI SUNT URMĂTOARELE:
DACĂ VEȚI FURNIZA DATELE CORECTE DE CONTACT, CARE NU VOR FI FĂCUTE PUBLICE, EXISTĂ POSIBILITATEA DE A INTRA ÎN POSESIA UNUI EXEMPLAR TIPĂRIT AL ANUARULUI DE ASTRONOMIE POPULARĂ AL COMPLEXULUI ASTRONOMIC BAIA MARE*, ÎN URMA UNEI TRAGERI LA SORȚI. 
*Pentru câștigătorii din alte localități decât Baia Mare, publicația va fi expediată prin poștă cu plata prin ramburs.
Vă mulțumim!

Nume și Prenume:
Adresa:
Localitatea:
Nr. Telefon Mobil:
E-mail:

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.