ZILELE MARAMUREȘULUI 2017 LA COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

ZILELE MARAMUREȘULUI 2017 LA COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

În perioada 18-23 mai 2017, în cadrul evenimentului ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, Complexul Astronomic Baia Mare este înscris cu mai multe activități nominale. Astfel în zilele de 18, 19, 20, 21 mai, la cerere și dacă vremea este favorabilă, participanții la Zilele Maramureșului beneficiază de observații astronomice gratuite asupra Soarelui, în intervalul orar 11.00 – 14.00.

De asemenea, Sâmbătă, 20 mai, între orele 14.00 – 17.00, în condiții favorabile de vreme, telescopul solar va fi mutat la Aeroportul Internațional Baia Mare, unde vor fi realizate observații astronomice gratuite asupra Soarelui.

Sâmbătă este și Noaptea Europeană a Muzeelor, un eveniment cu acces gratuit la care vă așteptăm între orele 18.00 – 24.00 cu multiple activități interesante, spectacole de planetariu, expoziții și observații astronomice.

Iar, Miercuri, 23 mai 2017, sărbătorim ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE, cu lecturi publice, demonstrații și povestea cerului.

Vă așteptăm cu drag!

Complexul Astronomic Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.