PROGRAMUL EDUCAȚIONAL DE VACANȚĂ ASTROMANIA II

În perioada 5 – 28 iulie 2016 la Complexul Astronomic Baia Mare s-a desfășurat programul educațional de vacanță ASTRO-MANIA, ajuns la ediția a II-a, la care s-au inscris peste 50 de copii și a înregistrat 398 de participări pe durata sa, cu o medie zilnică de 26 de participanți.

Ce este ASTROMANIA? Astromania este un curs intensiv de astronomie, tehnică și tehnologie astronomică, astronautică, astrofizică și etno-cosmologie pentru copii (cu vârsta între 7 – 15 ani), organizat pe două clase de vârstă, care vă conectează la Universul fascinant, plin de mistere și realități uluitoare. Programul a îmbinat – pe parcursul său – cunoașterea teoretică (definirea unor termeni de specialitate pe înțelesul copiilor), cu aplicații practice directe (demonstrații ale unor fenomene), cu diverstismentul și recreacția prin jocuri, mișcare și activități creative de desenare și modelaj.

Conceptul generos tematic al programului a oferit copiilor șansa de a se apropia de această primă știință din istoria umanității – ASTRONOMIA – printr-o abordare interactivă și multidisciplinară, pe înțelesul celor mici, pornind de la ceea ce știu deja copiii despre univers și cum își proiectează realitatea de dincolo de orizontul lumii noastre.  Astronomia nu mai este predată în școli de peste două decenii, deși oferă posibilitatea pragmatică a integrării formulelor din matematică și fizică în aplicații și demonstrații ale mecanicii cerești.

Ciprian Crișan – coordonator program

Această prezentare necesită JavaScript.

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.