2016

A FOST LANSATĂ VERSIUNEA 0.15.0 A PLANETARIULUI VIRTUAL STELLARIUM – UN PROGRAM GRATUIT ȘI OPEN SOURCE

Alegeți o imagine.

Stellarium, soft dezvoltat de Alexander Wolf și o comunitate mare de utilizatori avansați și programatori, este cel mai performant și mai util astfel de program de simulare a cerului de noapte, oferind pentru utilizatorii astronomi amatori sau profesioniști, diverse opțiuni și multiple satisfacții. Stellarium este utilizat de multe planetarii digitale din România și lumea întreagă pentru proiecția cerului înstelat și angajarea unor călătorii virtuale spre anumite destinații – stele, planete, nebuloase, roiuri, galaxii – din universul de proximitate sau îndepărtat.

Versiunea 0.15.0, dincolo de corectarea unor bug-uri și perfectarea interconectării computerului cu telescopul sau echipamentele de planetariu, aduce noi plugginuri, noi extensii și îmbogățește orizontul arheo-astronomiei și al etno-astronomiei prin adăugarea de mitologii astrale noi: Dakota, Nakota, Lakota, Ojibwe, Euahlayi, Kamilaroi, și cea Macedoniană.

Ușor de instalat și utilizat, acest instrument nu trebuie să lipsească din pachetul de programe instalate pe calculator. Oferă suport pentru limba română și pentru viziunea românească despre cer (constelații romanesti tradiționale).

Stellarium poate fi instalat de AICI

Ciprian Crisan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.