NOAPTEA MUZEELOR 2015 LA COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

NOAPTEA MUZEELOR 2015

În anul 2015 muzele își dau, din nou, întâlnire la planetariul băimărean, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, în seara de Sâmbătă, 16 mai 2015, în cadrul unui program special, între orele 18.00 – 24.00, ce alătură știința, muzica, spectacolul, arta, astronomia, ludicul, poezia și expozițiile muzeale într-un context cu totul special.

Programul pregătit pentru această seară de Complexul Astronomic Baia Mare se adresează, fără deosebire tuturor categoriilor de public, tuturor vârstelor, cuprinzând – în orele de debut – ateliere de desenat și modelare avioane de hârtie, concursuri cu premii deosebite pentru copii și nu numai; apoi vor fi oferite o serie de spectacole de planetariu cu totul speciale, intervenții cosmo-poetice, improvizații muzicale și jocuri de lumini (ne aflăm doar în Anul Internațional al Luminii și al tehnologiilor bazate pe lumină), astro-cinema în aer liber, iar – dacă vremea ne va permite – observații astronomice.

Printre atâtea activități care, unele, se vor desfășura simultan, puteți în tihnă vizita expozițiile deschise la Complexul Astronomic și așa numita zonă de ”protest”, ce reprezintă voalarea unui exponat valoros din colecția instituției, care nu va putea fi văzut direct, ca gest de solidaritate cu mișcarea de sprijin a Rețelei Naționale a Muzeelor.

Programul cultural, artistic, ludic și științific oferit de Complexul Astronomic Baia Mare are ca parteneri direcți Centrul de Excelență în Astronomie al Colegiului Național ”Vasile Lucaciu”, Palatul Copiilor Baia Mare, se bucură de colaborarea artistului compozitor și interpret Sergiu Gliga cu prietenii săi și – deloc în ultimul rând, de cea a Teatrului Municipal Baia Mare. La succesul acestei nopți albe sunt înscriși și alți colaboratori care doresc să-și păstreze anonimatul.

Evenimentul ”Noaptea Europeană a Muzeelor”, organizat de către Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, sub patronajul Consiliului European, al UNESCO și al Consiliului Internațional al Muzeelor, este coordonat la nivel național de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România. Accesul este gratuit la toate activitățile din program.

Fiind un eveniment de anvergură europeană, adresându-ne și publicului din diaspora, vom oferi, prin intermediul rețelelor de socializare, detaliile transmisiunii, în direct, pe internet a evenimentului.

Anul 2015 pentru Complexul Astronomic Baia Mare: Un nou început! Pe strada George Coșbuc, nr.16, Municipiul Baia Mare, Județul Maramureș. Cel mai modern planetariu din România! Și nu numai!

Ciprian Crișan

Complexul Astronomic Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.