PESTE 2000 DE VIZITATORI LA COMPLEXUL ASTRONOMIC ÎN CADRUL PROGRAMULUI ȘCOALA ALTFEL

DSCF1032

În perioada 6 – 10 aprilie 2015, corespunzătoare derulării programului ”Școala – Altfel…”, peste 2.000 de vizitatori au trecut pragul Complexul Astronomic Baia Mare și avem destule motive să credem că această vizită a fost una deosebit de plăcută.

DSCF0956

Circuitul de vizitare pentru toate grupurile de mici vizitatori a cuprins expoziția de tehnică astronomică veche, expoziția ”Momente Solare – Fotografii de Ilie Tudorel”, expoziția ”Sistemul Solar”, expoziția digitală multimedia ”Ferestre spre Univers”, expoziția digitală multimedia ”Constelații Românești Tradiționale”, video proiecții cu fundalul sonor asigurat de artistul Sergiu Gliga, elev la Liceul de Arte din Baia Mare, care a asigurat prin recitalul său de compoziții muzicale proprii cu tematică de inspirație spațială și prin improvizațiile muzicale care au primit feedback vocal din partea publicului.

DSCF1022

Din circuitul de vizitare nu putea lipsi spectacolul de planetariu care, prin intermediul noului proiector stelar Skymaster ZKP 4 LED, ne permite nu doar să accedem la un cer cu mii de stele, ci – chiar mai mult – să ne deplasăm oriunde în spațiu și timp.

Albumul săptămânii Școala Altfel 2015

Ciprian Crișan

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.