A FOST MONTAT NOUL PLANETARIU SKYMASTER ZKP4. DESCHIDEREA OFICIALĂ VA AVEA LOC LA MIJLOCUL LUNII MARTIE 2015

Proiectorul Zeiss Skymaster ZKP4 de la Complexul Astronomic Baia Mare este montat. Micile ajustări și personalizări ale echipamentului continuă, în timp ce, în următoarea perioadă, vor fi montate fotoliile și sistemul de sunet, după care vor începe pregătirile pentru marea lansare, care va avea loc către mijlocul lunii MARTIE 2015.

Datorită suportului logistic și financiar acordat de Consiliul Județean Maramureș, care asigură managementul proiectului transfrontalier pl@NETour, derulat cu sprijinul Uniunii Europene, ne apropiem cu pași repezi de momentul redeschiderii programului pentru public al Complexului Astronomic Baia Mare, cu o nouă abordare, datorită noului echipament ultramodern de planetariu și cu multe alte modernizări, ce vor fi prezentate la mijlocul lunii martie, când va avea loc lansarea.

Vom încerca, în câteva imagini, să vă prezentăm cele zece zile trecute de la sosirea specialiștilor ZEISS, pentru montarea echipamentului și până în prezent, timp în care a fost montat aparatul, s-au aplicat  o serie de reglaje fine, s-au testat diverse caracteristici, s-a realizat intructajul privind utilizarea echipamentului etc.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sperăm că răbdarea solicitată publicului, până la mijlocul lunii martie 2015, pentru demararea programului de prezentări, va fi pe deplin răsplătită prin spectaculozitatea deosebită a demonstrațiilor oferite de noul echipament de planetariu și prin bunăvoința și competența ghizilor dumneavoastră de la Complexul Astronomic Baia Mare.

Ciprian Crișan

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.