2014special

PROGRAM SPECIAL PENTRU PUBLIC ÎN PERIOADA RENOVĂRII CUPOLEI PLANETARIULUI

CABMMIC

Ca urmare a derulării lucrărilor de renovare și reamenajare a cupolei Planetariului, din str. George Coșbuc, nr. 16, în vederea instalării noului proiector de planetariu model ZKP-4, obiectiv prioritar al proiectului pl@NETour, derulat în cadrul ENPI Cross-border Cooperation Programme, cofinanțat de Uniunea Europeană, Complexul Astronomic Baia Mare anunță că, începând cu data de 17 octombrie 2014 și până la darea în folosință a noului proiector stelar, nu se vor mai face demonstrații de planetariu în cupolă, iar programul de acces la expoziții și pachetul alternativ de demonstrații digitale cu un planetariu virtual va fi următorul: Marți – Sâmbătă: 9.00 – 15.00; Duminică și Luni: Închis. La începutul anului 2015, la Baia Mare va fi dat în folosință cel mai modern proiector stelar de acest tip din Europa Centrală și de Est. Pentru mai multe informații despre proiectul pl@NETour, vă invităm să accesați site-ul www.planetour.ro

Informații suplimentare:

  • Din data de 17 octombrie 2014, accesul publicului se va face prin poarta 2 – ușa de acces de la Observator;
  • Turul de vizitare va cuprinde – accesul la expoziția de la Observatorul Astronomic ”Obiecte DeepSky în Catalogul Messier”, vizitarea expozițiilor ”Simboluri Astrale în Arhitectura Tradițională Maramureșeană”, ”Universul Meu”, ”Constelații Românești Tradiționale” sau, alternativ ”Windows2Universe”, precum și demonstrații digitale de planetariu virtual în sala multimedia. Oferta specială va cuprinde și vizionarea unor filme documentare scurte și – pentru grupuri organizate, în caz de vreme favorabilă – observații astronomice de zi cu telescopul.

Crișan Ciprian – PR 

2 comentarii la „PROGRAM SPECIAL PENTRU PUBLIC ÎN PERIOADA RENOVĂRII CUPOLEI PLANETARIULUI

    1. Vineri 15 iulie 2016 – de la ora 22.00 pana la 24.00 – observatii astronomice in curtea planetariului. Pentru spectacole de planetariu – zilnic intre orele 9.00 – 15.00 cu excepția zilei de Luni.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.