PROGRAM SPECIAL PENTRU PUBLIC ÎN PERIOADA RENOVĂRII CUPOLEI PLANETARIULUI

CABMMIC

Ca urmare a derulării lucrărilor de renovare și reamenajare a cupolei Planetariului, din str. George Coșbuc, nr. 16, în vederea instalării noului proiector de planetariu model ZKP-4, obiectiv prioritar al proiectului pl@NETour, derulat în cadrul ENPI Cross-border Cooperation Programme, cofinanțat de Uniunea Europeană, Complexul Astronomic Baia Mare anunță că, începând cu data de 17 octombrie 2014 și până la darea în folosință a noului proiector stelar, nu se vor mai face demonstrații de planetariu în cupolă, iar programul de acces la expoziții și pachetul alternativ de demonstrații digitale cu un planetariu virtual va fi următorul: Marți – Sâmbătă: 9.00 – 15.00; Duminică și Luni: Închis. La începutul anului 2015, la Baia Mare va fi dat în folosință cel mai modern proiector stelar de acest tip din Europa Centrală și de Est. Pentru mai multe informații despre proiectul pl@NETour, vă invităm să accesați site-ul www.planetour.ro

Informații suplimentare:

  • Din data de 17 octombrie 2014, accesul publicului se va face prin poarta 2 – ușa de acces de la Observator;
  • Turul de vizitare va cuprinde – accesul la expoziția de la Observatorul Astronomic ”Obiecte DeepSky în Catalogul Messier”, vizitarea expozițiilor ”Simboluri Astrale în Arhitectura Tradițională Maramureșeană”, ”Universul Meu”, ”Constelații Românești Tradiționale” sau, alternativ ”Windows2Universe”, precum și demonstrații digitale de planetariu virtual în sala multimedia. Oferta specială va cuprinde și vizionarea unor filme documentare scurte și – pentru grupuri organizate, în caz de vreme favorabilă – observații astronomice de zi cu telescopul.

Crișan Ciprian – PR 

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. Buna ziua. S-a deschis cupola? Se fac demonstratii?

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.