VICTOR GORDUZA NU MAI ESTE PRINTRE NOI

S-a stins ieri din viață una dintre cele mai remarcabile personalități ale muzeologiei românești contemporane: prof. VICTOR GORDUZA.

Promotor prin excelență al culturii și științei, Un OM excepțional, extrem de cult și vizionar, fondatorul unuia dintre cele mai moderne muzee din România: Muzeul de Mineralogie Baia Mare. Un artizan al comunicării interpersonale și o prezență extrem de plăcută, Victor Gorduza, așa cum am fost onorați să-l cunoaștem, modest, discret, un izvor de bun simț, nu agrea foarte mult prezența domniei sale în spațiul public, însă orice apariție mediatică era una memorabilă prin profunzimea mesajului, experiența și competențele culturale ale domniei sale.

Profesionist desăvârșit, numele său este asociat cu structurarea și îmbogățirea fondului de minerale maramureșene, până la colecția extraordinară din prezent a Muzeului de Mineralogie Baia Mare, de întemeierea unui muzeu mineralogic unic în România și chiar în Europa, de palmaresul extraordinar al expozițiilor internaționale, organizate în toată Europa și multe altele.

Planetariul Baia Mare s-a aflat în subordinea Muzeului de Mineralogie Baia Mare în perioada 2007 – 2014, fiind preluat de la Muzeul Județean Maramureș, după desființare, prin inițiativa prof. Victor Gorduza, care a înțeles corespondența decelabilă la nivel național și menirea unei instituții de promovare astronomică de a se afla alături de un muzeu de științele naturii. Mai mult, lucrările de renovare a Planetariului și cele de modernizare tehnică alături de colaborarea excelentă în derularea programelor noastre și asigurarea resurselor necesare, sunt merite excepționale ale domnului director Victor Gorduza, pentru care îi vom fi mereu recunoscători.

Colectivul Complexului Astronomic Baia Mare deplânge trecerea în neființă a fostului nostru director Victor Gorduza. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Colectivul Complexului Astronomic Baia Mare
Ciprian Crisan – PR
COmplexul Astronomic Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.