SCIENCE SMS – UN SISTEM EXOTIC – TREI GĂURI NEGRE SUPERMASIVE – ÎN CENTRUL UNEI GALAXII AFLATĂ LA 4,2 MILIARDE DE ANI LUMINĂ DEPĂRTARE


Oamenii de știință revendică descoperirea unui trio de găuri negre super-masive în inima unei galaxii îndepărtate cu un nume asemănător unei ghicitori SDSS J150243.09+111557.3.

Într-un studiu publicat în jurnalul NATURE, cercetătorii au detaliat că această galaxie este situată la o distanță de 4,2 miliarde de ani lumină de planeta noastră.

Inițial s-a presupus existența a doar două găuri negre super-masive în centrul său. Investigațiile în detaliu au arătat prezența a trei găuri negre super-masive, anunță EurekAlert.

Informația dată publicității explică că dintre aceste trei găuri negre, două se orbitează reciproc într-o manieră similară stelelor binare, două stele ce formează un sistem și care se rotesc în jurul centrului comun de masă.

Așa cum detaliază jurnalul Nature, aceste trei găuri negre supe-rmasive sunt considerate cel mai compact trio de găuri negre care au fost documentate până în prezent la o distanță atât de considerabilă de planeta noastră.

READ MORE

De COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE Publicat în SCIENCE SMS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s