Science SMS – ATMOSFERA SOLARĂ ARE PROPORȚII MULT MAI MARI DECÂT CELE CONSIDERATE ANTERIOR, RESPECTIV ECHIVALENTUL A 12 RAZE SOLARE

Pe 25 iunie, NASA a anunțat că recentele măsurători și investigații probează că atmosfera Soarelui este considerabil mai mare decât s-a crezut anterior.

NASA prezintă informațiile furnizate de către Observatorul – Solar Terrestrial Relations Observatory – indicând că atmosfera solară, coroana sa, atinge o înălțime de 5 milioane de mile, respectiv 8.046.720 kilometri sau echivalentul a 12 raze solare.

Într-o declarație de presă, specialistul Craig DeForest, de la Institutul de Cercetare din SE, din Boulder – Colorado, a explicat că pentru a determina cât de mare este coroana solară, cercetătorii NASA au trebuit să analizeze undele de sunet, al căror comportament le-a permis să cartografieze atmosfera.

Mai mult, ”Noi nu putem auzi sunetele direct prin vidul spațial, dar prin observații atente, le putem vedea răspândindu-se prin coroană.”

Această descoperire va avea cu siguranță implicații în ce privește programul misiunii Solar Probe Plus, programată de lansare în 2018 și care urmărește să trimită o sondă la cea mai mică apropiere de Soare care a fost atinsă vreodată.

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.