SCIENCE SMS – SISTEM DE COLECTARE A DEȘEURILOR SPAȚIALE DEZVOLTAT DE ESA PRIN METODA HARPOANELOR AR PUTEA OPERA DIN ANUL 2021

Grație dezvoltărilor spectaculoase în câmpul științei și tehnologiei, buna și bătrâna noastră planetă este înconjurată în prezent de miriade de piese și fragmente – deșeuri spațiale ce plutesc și zboară în jurul său, amenințând viitoarele misiuni spațiale.

Mai precis, se estimează că peste 17.000 de obiecte, fiecare având o dimensiune comparabilă cel puțin cu o cană de cafea înconjoară actualmente Terra – informează Agenția Spațială Europeană.

În orice alte circumstanțe, aceste obiecte nu ar constitui o mare problemă pentru noi. Însă, studiile au arătat că, în spațiul cosmic, chiar și obiecte de 1 centimetru pot cauza distrugeri iremediabile sateliților.

Asta pentru că, acolo, la înălțime, mult deasupra suprafeței planetei noastre, forțele pregătite să fie eliberate, dacă un asemenea obiect ar intra în coliziune cu un satelit, s-ar putea dovedi echivalente unei grenade de mână ce explodează aici pe Pământ.

Vestea bună este că cercetătorii de la Agenția Spațială Europeană par să fi găsit o soluție la această problemă. Agenția caută să utilizeze o tehnologie foarte simplă pentru a readuce pe Terra deșeurile spațiale.

Așa cum a fost detaliat în conferința de presă, această tehnologie foarte simplă este harponul, care se află la îndemâna omului încă din Epoca de Piatră, când oamenii îl foloseau pentru a prinde pește.

READ MORE

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.