SCIENCE SMS – INDIA PREGĂTITĂ SĂ SE ALĂTURE FLOTEI TERESTRE DE PE MARTE

INDIA PREGĂTITĂ SĂ SE ALĂTURE FLOTEI TERESTRE DE INVAZIE A PLANETEI ROȘII. MOM – SONDA SPAȚIALĂ INDIANĂ, AFLATĂ IMEDIAT ÎN SPATELE SONDEI MAVEN A NASA – A CELEBRAT 100 DE ZILE RĂMASE PÂNĂ LA INSERȚIA PE ORBITA LUI MARTE. MOM ȘI MAVEN VOR COLABORA PENTRU DESCIFRAREA MISTERELOR ATMOSFEREI MARȚIENE: CÂND ȘI CUM ATMOSFERA RESPIRABILĂ ȘI APA LICHIDĂ AU FOST PIERDUTE? IDENTIFICAREA UNOR EVENTUALE AMPRENTE DE … METAN.

”Călătorul” inaugural al Indiei către Planeta Roșie, Mars Orbiter Mission (MOM) a aniversat, pe 16 iunie, ultimele 100 de zile și încă 100 de milioane de kilometri rămași de parcurs în spațiu, în așteptarea întâlnirii istorice ce se va produce în 24 septembrie anul curent, momentul inserției pe orbita planetei Marte (Mars Orbital Insertion – MOI).

MOM navighează chiar în spatele orbiterului MAVEN al NASA, care a aniversat 100 de zile rămase până la Marte, pe 13 iunie. MAVEN va ajunge pe orbita lui Marte cu 48 de ore înaintea lui MOM, pe 21 septembrie 2014.

READ MORE

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.