SCIENCE SMS – INDIA PREGĂTITĂ SĂ SE ALĂTURE FLOTEI TERESTRE DE PE MARTE

INDIA PREGĂTITĂ SĂ SE ALĂTURE FLOTEI TERESTRE DE INVAZIE A PLANETEI ROȘII. MOM – SONDA SPAȚIALĂ INDIANĂ, AFLATĂ IMEDIAT ÎN SPATELE SONDEI MAVEN A NASA – A CELEBRAT 100 DE ZILE RĂMASE PÂNĂ LA INSERȚIA PE ORBITA LUI MARTE. MOM ȘI MAVEN VOR COLABORA PENTRU DESCIFRAREA MISTERELOR ATMOSFEREI MARȚIENE: CÂND ȘI CUM ATMOSFERA RESPIRABILĂ ȘI APA LICHIDĂ AU FOST PIERDUTE? IDENTIFICAREA UNOR EVENTUALE AMPRENTE DE … METAN.

”Călătorul” inaugural al Indiei către Planeta Roșie, Mars Orbiter Mission (MOM) a aniversat, pe 16 iunie, ultimele 100 de zile și încă 100 de milioane de kilometri rămași de parcurs în spațiu, în așteptarea întâlnirii istorice ce se va produce în 24 septembrie anul curent, momentul inserției pe orbita planetei Marte (Mars Orbital Insertion – MOI).

MOM navighează chiar în spatele orbiterului MAVEN al NASA, care a aniversat 100 de zile rămase până la Marte, pe 13 iunie. MAVEN va ajunge pe orbita lui Marte cu 48 de ore înaintea lui MOM, pe 21 septembrie 2014.

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.