SCIENCE SMS – NU APA CI METANUL AR PUTEA INDICA VIAȚA ÎN UNIVERS

NOUA ”MANTRA” PENTRU STUDIUL VIEȚII EXTRATERESTRE: ”URMAȚI METANUL” – CEA MAI SIMPLĂ MOLECULĂ ORGANICĂ. A FOST PERFECȚIONAT UN INSTRUMENT ȘTIINȚIFIC CAPABIL SĂ CITEASCĂ DE 20 DE ORI MAI BINE AMPRENTA METANULUI ÎN ATMOSFERA EXO-PLANETELOR

Căutarea vieții extraterestre este în mare parte limitată de căutarea apei. Ne uităm după exo-planete situate la distanțele corecte față de stelele pe care le orbitează, le scrutăm pentru a găsi apă curgând liber pe suprafețele lor, și uneori chiar scanăm după radiofrecvențe, în ”gaura de apă” – între linia de emisie a hidrogenului neutru (1.420 MHz) și cea a liniei hidroxilului (1.666 MHz).

Atunci când a fost vorba de căutarea vieții extraterestre, mantra noastră a fost întotdeauna ”urmează calea apei”. Dar acum, se pare că astronomii își întorc atenția de la apă înspre metan – cea mai simplă moleculă organică, acceptată larg ca fiind un semn al potențialității vieții.

Astronomii de la Colegiul Universității London (UCL) și de la Universitatea New South Wales au creat un instrument puternic bazat de identificarea metanului, pentru a detecta viața extraterestră cu o acuratețe mult mai mare decât până în prezent.

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.