SCIENCE SMS – NU APA CI METANUL AR PUTEA INDICA VIAȚA ÎN UNIVERS


NOUA ”MANTRA” PENTRU STUDIUL VIEȚII EXTRATERESTRE: ”URMAȚI METANUL” – CEA MAI SIMPLĂ MOLECULĂ ORGANICĂ. A FOST PERFECȚIONAT UN INSTRUMENT ȘTIINȚIFIC CAPABIL SĂ CITEASCĂ DE 20 DE ORI MAI BINE AMPRENTA METANULUI ÎN ATMOSFERA EXO-PLANETELOR

Căutarea vieții extraterestre este în mare parte limitată de căutarea apei. Ne uităm după exo-planete situate la distanțele corecte față de stelele pe care le orbitează, le scrutăm pentru a găsi apă curgând liber pe suprafețele lor, și uneori chiar scanăm după radiofrecvențe, în ”gaura de apă” – între linia de emisie a hidrogenului neutru (1.420 MHz) și cea a liniei hidroxilului (1.666 MHz).

Atunci când a fost vorba de căutarea vieții extraterestre, mantra noastră a fost întotdeauna ”urmează calea apei”. Dar acum, se pare că astronomii își întorc atenția de la apă înspre metan – cea mai simplă moleculă organică, acceptată larg ca fiind un semn al potențialității vieții.

Astronomii de la Colegiul Universității London (UCL) și de la Universitatea New South Wales au creat un instrument puternic bazat de identificarea metanului, pentru a detecta viața extraterestră cu o acuratețe mult mai mare decât până în prezent.

READ MORE

De COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE Publicat în SCIENCE SMS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s