SCIENCE SMS – PENINSULA IBERICĂ AR PUTEA OFERI DE 700 GIGAWAȚI PRIN EXPLOATAREA ENERGIEI GEOTERMALE DIN SUBTERAN

PENINSULA IBERICĂ AR PUTEA OFERI DE 700 GIGAWAȚI PRIN EXPLOATAREA ENERGIEI GEOTERMALE DIN SUBTERAN

Un studiu recent, publicat în jurnalul Renewable Energy arată că, exploatat corect, buricul Peninsulei Iberice are potențialul de a deveni o super afacere în domeniul energiei verzi, respectiv prin intermediul puterii geotermale, ducând exploatarea energiei verzi la un nou nivel.

Ceea ce vor să spună specialiștii este că subsolul Peninsulei Iberice ascunde aproape 700 de gigawati de putere energetică curată. Aceasta ar putea reduce curba emisiilor nocive și ar asigura securitatea energetică.

Această capacitate de 700 gigawați excede de câteva ori actualul sistem de producere a energiei din Spania, cuantificând împreună combustibilul fosil, cel nuclear și energia regenerabilă, relatează PhysOrg.

Acea parte a Peninsulei Iberice, despre care oamenii de știință spun că ar trebui măcar să se încerce exploatarea rezidă la o adâncime de 3-10 km sub suprafață. Conform PhysOrg, temperaturile în acea zonă sunt către 150 grade Celsius.

READ MORE

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.