SCIENCE SMS – Fotografia zilei: GALAXIA VÂLTOARE

Fotografia zilei: GALAXIA VÂLTOARE

Nu știu Dumneavoastră ce planuri de vacanță aveți, însă – în ce mă privește – în sfârșit m-am decis unde să-mi petrec viitorul concediu. Clar, august se apropie și mă veți găsi pășind în jurul galaxiei Vâltoare, poate chiar jucând șah cu rezidenții locali.

De acord, această galaxie este situată la aproximativ 30 de milioane de ani lumină de planeta noastră, așa încât probabil că îmi va lua ceva vreme să ajung acolo, însă judecând după imaginea de mai jos, efortul merită.

Conform Space.com, această imagine a fost asamblată cu ajutorul Observatorului cu raze X Chandra și cu cel al, bineînțeles, Telescopului Spațial Orbital al NASA/ESA: HUBBLE. De aceea, Chandra este acela care a capturat emisiile de raze X prezentate în purpuriu.

READ MORE

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.